200 km/h och Cola-bier..

Ja, som ni kanske förstår av titeln så kommer detta inlägg att tillägnas mystiska tyska företeelser. Förra helgen skulle vi åka på en liten dagsutflykt till Burg Rabenstein in der fränkischen Schweiz, som hade säsongsöppning. Egentligen hade vi inte speciellt bråttom dit, men saken var den att några bekanta till "min" familj också skulle dit samma dag och hade åkt en timma tidgare än oss. Ute på Autobahn började jag tycka att det gick lite vääääl fort och då tittar jag på hastighetsmästren: 180. Senare i veckan avslöjar jag för mamman att jag aldrig tididigare åkt bil så fort som i 180. Då skrattar hon och säger: "Inte??? Vi åkte till och med i 200". Då kontrar jag med att den som kör i 200 i Sverige kallas FARTDÅRE. Men här är det tydligen helt i sin ordning. Fri far på Auto-bahn, någon?


För att göra en ytterligare inflikning om det här med alkohol och bilkörning så kan jag berätta om gårdagen. Strålande sol, 24 grader varmt. Pappan i familjen ledig. UTFLYKT! Resan gick till underbart vackra barock-staden Würzburg. Där tittade vi på vackra byggnader och konst, åt glass och köpte skor. Innan det bar hemåt igen åkte vi upp till en liten Biergarten i bergen. Würzburg är inte bara känt för sina vackra byggnader och sin urgamla stenbro, utan också för sitt goda vin. Till maten delar alltså jag, mamman och pappan på en flaska vitt Riesling, producerat precis intill. Sen kör pappan hem. Okej, han kanske drack aningen mindre än Tine och jag, men ändå! I mina ögon är det totalt otänkbart, men här är det inte det minsta konstigt..


På tal om drycker. Jag har ju tidigare berättat om den så kallade Radlern (som jag för övrigt tror att jag kommer att fortsätta att dricka där hemma med!) och härom dagen var det dags att testa Cola-bier. Helt enkelt hälften mörkt, bayerskt öl och hälften cola. Det är nästan pinsamt för mig att erkänna det (särskilt med tanke på hur mycket jag trackat A-L för att hon blandar öl med saft och hur mycket skit Mattias fick när han blandade öl och cola på en bröllopsfest för ett par år sen) men det smakar himlarns gott!! Tine är inte så mycket för att dricka öl "rent" och då blev det en halv flaska öl "över", och då tänkte jag att äsch, jag kan ju alltid pröva cola-bier. Och som sagt, inte illa alls. Även om jag tycker ännu bättre om Radler..


Så blev det i alla fall bestämt till slut: på onsdag åker vi till Mallorca! Det blir första (och kanske enda?!) gången jag bor på 5-stjärnigt hotell med helpension. Och jag har jobbat som attan med uppsaten, så nu finns det inte mycket annat att göra än att vänta. Min handledare meddelade nämligen den 3 april (efter att ha låtit mig vänta nästan en vecka på svar) att hon ämnar vara bortrest till och med den 21 april. Tack för den liksom, ingen möjlighet till handledning på nästan tre veckor! Sååååå dålig stil. Dessutom är det ju ingen handledning jag får. Jag har inte fått ett enda tips på hur jag kan göra min uppsats bättre, den enda feedbacken jag har fått är: du måste komplettera din frågeställning. Detta har jag försökt göra 5 gånger, men det duger tydligen inte. När jag inte vet HUR jag ska ändra den så blir det aningen svårt.. Jag har försökt att ändra den en sista gång, och nu är uppsatsen mer eller mindre klar, så jag vet inte vad jag tar mig till om hon återigen dissar den.. Jag har kontaktat Malmö Högskola och böat och bett om en ny handledare, så jag hoppas väl fortfarande på det.. Nåja, det jag egentligen tänkte säga var att jag hur eller hur inget kan göra inom den närmsta framtiden, eftersom jag anser den vara klar, och handledaren kommer tillbaka dagen innan vi kommer hem från Mallis, så dit behöver jag i alla fall inte ta med mig någon dator, utan kan njuta i fulla drag!


Yeeeeeeeeey, bröllopsskorna är inköpta, så nu har jag ett mindre bröllops-bestyr-bekymmer!


Kärlek från ett grönskande Bayern,

Joolz