Men bara om min älskade väntar.

Jag kan med rak och ståtlig rygg erkänna att jag så ofta jag kan/hinner kollar på SVT:s dramaserie Andra Avenyn. En del kanske tycker att serien är töntig, men jag äääälskar såpor, och Andra Avenyn är verkligen en riktig såpa, med alla intriger man kan vänta sig; någon är bög, någon blir kär i någon den inte borde bli kär i, någon är otrogen och någon är moraltant. Men nu till saken. Härom dagen (tror att det var i måndags) så spelade de en sån UNDERBAR låt i programmet. Och jag tänkte att jag bara mååååste få veta vad det var för låt och vad det var för artist. Jag försökte se i eftertexterna vilken låt det kunde tänkas vara, men hann inte uppfatta det. Nå ja, sånt är livet tänkte jag. Och så blev det tisdag. Jag vaknade ganska så tidigt och låg och slölyssnade lite på Morgonpasset i P3. Och så är det dags för en lycklig lyssnare att få önska en låt. Och vilken låt önskar killen? Jo: Men bara om min älskade väntar, med Nationalteatern. Och gissa VAD?! Det var precis den låten som de spelade i Andra Avenyn! Ibland ska man bara ha tur! Nu är det den som går på repeat i mitt iTunes-bibliotek!

Nationalteatern - Men bara om min älskade väntar

Om idag inte var en ändlös landsväg
Och inatt en vild och krokig stig
Om imorgon inte kändes så oändlig
Då är ensamhet ett ord som inte finns

Men bara om min älskade väntar
Om jag hör hennes hjärta sakta slå...
Bara om hon låg här tätt intill mig
Kan jag bli den jag var igår

Jag kan inte se min spegelbild i vattnet
Jag kan inte säga sorglösa ord
Jag hör inte mitt eko slå mot gatan
Kan inte minnas vem jag var igår

Men bara om min älskade väntar
Om jag hör hennes hjärta sakta slå...
Bara om hon låg här tätt intill mig
Kan jag bli den jag var igår

Det finns skönhet i flodens silversånger
Det finns skönhet i gryningssolens sken
Men då ser jag i min älskades öga
En skönhet större än allting som jag vet

Och bara om jag vet att hon väntar
Om jag hör hennes hjärta sakta slå
Bara om hon låg här tätt intill mig
Kan jag bli den jag var igår


Uppdatering!

Oj, oj, oj, nu var det längesen senaste uppdateringen! Men tja, ibland händer det bara så mycket så jag inte hinner skriva här. Men nu så ska ni få er en snabb uppdatering.

 

Helgen före påsk var jag på en förtjusande bussresa till Ullared. Där gjordes ett och annat kap, framför allt så inhandlade jag en svart, kort skinnjacka som fick bli födelsedagspresent från pappa. Sen handlade ju lite av det gamla vanliga också, schampo, strumpor och så vidare och två riktigt snygga väskor, en bikini och lite annat smått och gott. Man tänker ju att det är så hiiimla billigt men i slutändan gör man ändå av med läskigt mycket pengar. Jag får försöka tänka som så att nu har jag precis allt jag behöver, så nu behöver jag inte shoppa på ett bra tag. ;-)

 

Sen var et ju påsk. Den bestod av en massa mat, massa godis och en massa socialt umgänge. Egentligen hade jag ju tänkt att plugga en hel massa, men det blev inte så mycket med det. Det är så himla svårt att motivera sig att plugga när det finns så många underbara människor att umgås med. Det blev en hel del umgänge med Emelie och Nellie, men även en hel massa umgänge, bland annat med Julia, som jag inte träffat på hur länge som helst och det blev även en lunch med Angelica som jag inte träffat på flera år! Riktigt najs! Sen träffade jag ju en hel del gamla kändisar med, såsom far, mor, bror, Micke, mormor och morfar, H, E och ja, typ de flesta som jag känner i Nässjö. ?Påsklovet? var i alla fall underbart och jag tror inte att det gjorde så mycket att jag inte fokuserade på tenta-plugg, för tentan i fredags kändes riktigt bra. Förhoppningsvis behöver jag inte ägna en endaste liten minut mer åt tysk språkvetenskap, yeah!

 

I onsdags blev jag ju ett helt år äldre med! Tänk, att från en dag till en annan så är man ett helt år äldre! Dagen bestod av en massa plockande och fixande, eftersom vi hade bilen full med grejer från lägenheten i Nässjö med oss ner. Men på kvällen blev det lite fira av! Mattias mor, far och morfar var här på middag. Jag fick en riktig höjdar-present av min älskling. Nämligen en knallrosa iPod 8GB! Precis vad jag önskat mig! =) Dessutom provade jag min klänning som Mattias mamma håller på att sy till mig, och jag kan meddela att den blir riktigt, riktigt fin!

 

På fredagen var det som sagt tenta i tysk språkvetenskap, och direkt efter det bar det av till metropolen Ljungby. Som ni kanske vet är det Annies hemstad och enligt henne är det ju ?där det händer?. Ljungby och Nässjö är nästan läskigt lika om man ser till befolkningsmängd och därmed också mentaliteten. Skillnaden är ju bara att i Ljungby känner jag ingen utan kunde slappna av till 100%. ;-) På fredagen var vi först på ett pass på Friskis och Svettis (jag har fortfarande träningsvärk, vilket säger en del om min aktuella fysiska form) och sen drack vi lite vin tillsammans med Annies störtsköna föräldrar och sen gick vi ut på en restaurang och åt plankstek och delade en flaska vin. Det var livskvalitet på hög nivå!

 

Lördagen inleddes med rejäl frukost och sen promenad på stan. Annie och jag shoppade varsitt plagg och sen blev det fika. Sen tog vi en liten paus med siesta inkluderat. Sen var det dags att göra sig fin inför kvällen och sen intog vi lite ost och vin innan det bar iväg till förfest hos en kompis till Annie. Där drack vi lite drinkar och sen bar det av till Garvaren och konsert med Hardcore Superstar. Hihi, inte riktigt Annies musiksmak, men däremot min! Hon hade inte riktigt researchat bandet, men det var ändå hon som hade köpt biljetterna. Jag fick min som födelsedagspresent. Tyvärr spelade de lite för högt, vilket inte är så uppskattat med tanke på min tinnitus. Det fanns även två dansgolv och tre barer i Garvaren, så det blev en riktig utekväll!

 

På söndagen tog jag rejäl sovmorgon, sen fick jag mumsig middag och sen skjutsade Annie mig i ilfart till Älmhult, där jag tog tåget hem igen, En riktigt skön och avkopplande helg, med andra ord!

 

Kärlek

Joolz