Lite kan göra mycket

Tänk, ibland kan en liten tanke, som utvecklas till en enkel handling, göra så mycket! Ibland behövs det inga jättegrejer för att muntra upp en vän som behöver just uppmuntran. Det känns väldigt bra inom en när man inser att man lyckats göra någon glad, om så bara för ett ögonblick. Ett litet paket på posten och dagen var räddad för min vän. Kanske är det ibland saligare att ge än att få? Man är så fruktansvärt bortskämd, har allt man behöver och nästintill allt man vill ha. Men känslan av att ge, den är oslagbar. Det är ju inte så svårt egentligen, att skänka en tanke och lite uppmuntran. Det kan röra sig om något så litet som ett sms. Ett handskrivet kort eller brev gör kanske att man känner sig ännu mer speciell. Ett kuvert eller ett paket med någon liten struntsak i kan göra ens dag. Men bara ett telefonsamtal kan göra skillnad. Någon ringer till mig, för att höra hur det är. För att berätta det senaste. Berätta det bara för mig, det gör att jag känner mig uppskattad och speciell.

Visst kan en höstdag vara underbart vacker. Som idag. Klarblå himmel, solen skiner, löven skiftar i varma färger, kylan börjar bita i kinden. Men jag har aldrig lärt mig att tycka om hösten. Visst uppskattar jag en sådan här underbar höstdag. Men hösten vittnar alltid om att snart kommer vintern. Ju längre det går mot vintern, desto mörkare och kallare blir det. Kylan har jag inte så mycket emot, den stör mig inte så mycket. Jag kan ju klä på mig tjock jacka, halsduk och vantar så överlever jag. Men mörkret. Jag klarar verkligen inte av mörkret. Och det finns inget jag kan göra åt att det bara blir mörkare och mörkare. På sommaren, när solen skiner in genom persiennerna klockan sex på morgonen så känns det inte alls så tungt att stiga upp ur sängen. Men den här årstiden, när det är svart som natten ute, fastän klockan är sex på morgonen. Då känner jag inte för att gå upp ur sängen. Och då känner jag inte för att göra något annat heller.
Men det fina är, att efter vinter kommer vår, och tiden går fort. Jag undrar om jag någonsin kommer att kunna bekämpa min höstmelankoli helt och hållet, men jag tror att jag börjar vänja mig vid den nu. Bäst är att försöka köra på som vanligt. Tiden går av sig självt och snart är det jul. Och julen tycker jag ju är väldigt mysig. Och efter jul blir det bara ljusare och ljusare och då börjar hoppet om sol och värme att gro igen. Jag måste bara ta mig igenom november, sen är det värsta över. Höst, din fuling, kom du, men mig får du inte med dig.

Joolz

Livsnjutarhelg!

Åh vilken underbar helg jag har haft! Mamma och Micke har varit här och vi har bara njutit hela helgen och haft det supermysigt! Det började med god middag och rödvin i fredags kväll. Kvällen fortsatte med Idol 2007 och kex och ost. Mamma blev upprörd för att fel artist åkte ut ur tävlingen, men hon sansade sig efter en stund. ;-) Galna som de är, de där smålänningarna, så bestämde de sig för att sova ute på balkongen (som förvisso är inglasad). Det måste ha varit svinkallt, eftersom det blev frost natten till lördagen! Nåväl, natten till söndagen sov de inne i lägenheten.

Hela lördagen spenderade vi i Köpenhamn. Vi strosade på Ströget, drack öl från 7Eleven, shoppade och hade det allmänt trevligt. Jag som hade tänkt att shoppa massa på New Yorker hittade bara två plagg. I och för sig var det ena av dessa plagg en höstjacka, så det var ju bra. Dessutom råkade den vara på rea, så den kostade bara 150 danska kronor. Köpte även en topp på rean. Men som vanligt så var det ju Micke som shoppade mest. Stackars mamma hittade bara ett par vantar..
Efter att ha gjort klart Ströget så åkte vi till Fields för att shoppa lite mer. Det var förresten där som Micke hittade en massa snyggt på Jack&Jones. Fields är faktiskt ett mycket imponerande shoppingcenter!

På kvällen gick vi till en restaurang i Malmö som heter Gozzip och åt ryggbiff med bearneissås. Då hade tre blivit fyra, och det passade ju bra eftersom Mattias inte är så himla glad i shopping, men desto gladare i god mat! Och vem stöter vi på inne på restaurangen om inte Annie, som också hade besök av sina föräldrar i helgen, och som också hade strosat runt i Köpenhamn hela dagen. Det var en lite komisk slump!
Efter en lång dag ute på stan åkte vi hem och slappade framför TV:n en stund, och sen gick vi och la oss för att shoppa vidare nästa dag!

Idag har vi varit på jack-jakt hela dagen. Mamma försökte hitta en jacka, men hon hittade inget i hennes smak. Eller jo, hon hittade, men när hon väl hittade en hon ville ha så fanns den inte i rätt färg.. Men vi gjorde ett ärligt försök med att hitta jacka i alla fall, vi tog oss igenom hela Burlöv Center och hela Nova Lund, men icke fanns det en jacka till min mor.. I stället blev det så att jag och Mikael hittade en massa att shoppa. Jag hittade fyra plagg på Gina Tricot och Micke handlade lite mer på Jack&Jones.

Nu har de åkt hem igen och jag är lite ledsen i ögonen. Min lilla mamma! *snyft* Nu får jag inte träffa dem igen förrän den 7:e december. Då blir det jul på Tivoli för hela slanten! *längtar redan*

Jag behövde verkligen den här härliga helgen! Jag har inte pluggat det minsta lilla, har inte ens funderat på plugget, haft nån ångest över plugget eller jobbet eller komplicerade relationer. Jag har bara slappnat av, varit mig själv, älskat och blivit älskad. Varför kan inte alla helger vara såna! Kom tillbaaaaaaaaaaaka!

Saknar er!

Joolz

Rullar fram!

I måndags var det tenta i språkkunskap. Phew, så skönt att den är över! Det kändes helt ok efteråt, och i torsdags fick jag reda på att jag hade klarat den! Så nu kan jag lägga den bakom mig och gå vidare. Nu är det i stället uppsatsen som bekymrar mig. Men jag har i alla fall kommit igång lite grann, och det ska ju bara vara en "övning" inför C-uppsatsen, så det ska nog gå bra. Visst är det mycket att göra just nu, men det är ändå skönt att det kommer en tenta/inlämning i taget, med lite mellanrum, så att inte alla kommer samtidigt i slutet av terminen.

Den här veckan har jag fått lite smått och gott gjort, sånt som tar lite tid, som man kan skjuta upp i princip hur länge som helst, men som man gärna vill ha gjorda. I tisdags pallrade jag mig ner till Arlöv centrum för att besöka cykelreparatören. Jag hade nämligen fått punka på bakdäcket. Det kändes nästan som om han skrattade åt mig för att jag ville ha hjälp med att byta ett däck, men det är faktiskt inte så lätt! När jag cyklade hem på mitt nybytta däck kändes det verkligen som att jag flög fram! Ettans växel kändes mycket lättare och cykeln gick så fint, så fint! Så det var nog dags att byta däck.
Samma dag besökte jag också Föreningssparbanken nere i centrum, eftersom min internetdosa har varit kass i sisådär ett halvår. Displayen har varit suddig och jag har fått gissa mig till vad det står ibland. Så det var skönt att få den utbytt!
Dessutom tog jag mig en tripp ner i källaren i tisdags och plockade upp vinterjackorna och la ner sommarkläderna. För nu är det verkligen höst! Hu! Dags att börja använda vantar, tror jag.

Annars har veckan som vanligt bestått mest av plugg och träning. Veckans höjdpunkt var i onsdags kväll, då jag först var hemma hos Annie och softade och fick god mat, och sen drog vi till Smålands Nation. Där var det spelning med Miss Li. Det var otroligt mycket folk och jäkligt trångt, och ibland kan jag  bli så trött på människor som tror att det är möjligt att tränga sig fram några meter till när det redan är fullpackat med folk. Men en stund in i spelningen skingrades publiken lite grann och det fanns till och med plats att dansa lite diskret. Miss Li är verkligen en dunderartist, och trots att man inte såg minsta skymt av henne eftersom hon satt vid pianot hela tiden, så var det verkligen värt att gå dit!

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen, sen ta något att äta och sen fara och jobba.

Trevlig helg!

Julia

Ge mig kraft..

Puh. Suck. Vill sova. Men icke!!!

Jag insåg just att det ar ju jäkligt osmart av mig att skriva om min shoppingrunda här i bloggen, eftersom den kan läsas av typ alla. Sorry Micke, jag vet att vi sa att vi skulle spara alla pengar och sedan tokshoppa i Köpenhamn. Men skor kan man ändå inte köpa där. Så jag tycker att vi ska tokshoppa där nästnästa helg ändå, jag behöver en massa grejer. Jag har ju INGET att ta på mig. Tragiskt.

Jag är så trött, så trött, så trött. Det är lite för mycket just nu och ångesten smyger sig på. Hur ska jag hinna allt? Hur ska jag klara allt? Jag försöker verkligen intala mig själv att det löser sig. Allting löser sig. På ett eller annat sätt. Klarar jag inte tentan på måndag så klarar jag kanske omtentan? Blir inte uppsatsen speciellt bra så får jag väl skriva om den? Jag försöker verkligen att avdramatisera, men det är så svårt! Men egentligen, om de andra klarar tentan, så borde väl jag också göra det? Vi har ju haft samma förutsättningar, så tja..? Nu kanske ni tänker att varför pluggar hon inte till sin himlarns tenta då i stället för att sitta där och blogga. Ja, det är en bra tanke. Jag har inget bra svar själv. Kanske behöver jag en liten paus från alla språkvetenskapliga termer som snurrar runt i huvudet just nu. Kanske stillar jag min ångest genom att göra något helt annat än just det jag borde göra.

Den gångna veckan har varit fullspäckad, med plugg, träning, sociala aktiviteter och jobb. Och nu har jag hamnat i Nässjö igen. Härliga gamla Nässjö. Men jag har kommit på att det är ganska så mysigt i Lund också. Jag längtar inte riktigt så mycket hem till Nässjö som jag trodde att jag skulle göra efter den fantastiska sommaren här. Idag blir det mest plugg, sen hem till Emelie ikväll och kolla in hennes nya hus och bebismagen. I morgon blir det lunch med E och sen kräftskiva hos mormor och morfar på kvällen. Söndagen ska väl mest ägnas åt plugg. Ska bli så skönt att ha tentan avklarad. Håll tummarna.

Joolz