Trevlig helg!

Ni kanske tycker att jag är dålig på att uppdatera min blogg? Det finns fakiskt två stycken (lite motsägelsefulla) anledningar till detta. Den första anledningen är att det inte händer så mycket fantastiskt spännande saker i mitt liv just nu, och den andra anledningen är att jag har så mycket att göra just nu.. Hur går det ihop sig? Jo, när man jobbar heltid så spenderar man så himla mycket tid på jobbet! Det är inte klokt egentligen, att det är så man ska ha det sen, resten av sitt liv! Man sticker hemifrån tjugo i sju på morgonen och kommer hem kvart över fyra på eftermiddagen. Då är ju dagen redan slut! Ja, jag antar att man är alltför bortskämd som student, med flexibelt schema och mycket "ledig" tid. Fast å andra sidan så finns det så otroligt många fördelar med att jobba i stället för att plugga:

1. Man tjänar sina pengar i stället för att låna dem från CSN.
2. Man har ett schema och får rutin på sin tillvaro.
3. När man gått hem från jobbet för dagen så är man LEDIG!!!
4. Man slipper att vara så fruktansvärt självdisciplinerad.
5. MAN SLIPPER PRESTATIONSÅNGEST (i alla fall till stor del)

Jag trivs oerhört bra på mitt jobb! Jag har klarat av första arbetsveckan nu, och det känns som om jag har kommit in i det riktigt ordentligt nu. Just nu känns det nästan som om jag skulle kunna ta ett sabbatsår och jobba lite inom äldrevården ett tag. Men jag vet att jag inte borde göra det. Jag har ju bara tre terminer kvar nu. Skulle jag ta sabbatsår borde jag ha gjort det för ett år sen.. Men det känns nästan lite så nu att man kanske skulle ha gått omvårdnad och börjar jobba direkt, tänk vad skönt det hade varit att slippa leva av CSN! Fast å andra sidan så ger det ju så mycket att plugga, och pengar är inte allt här i världen.. Men det är ju bra att jag har hittat något mer som jag trivs att jobba med, ifall det skulle vara ont om lärarjobb när jag tar examen! =)

I helgen bär det av till Öland. Om bara någon timme faktiskt. Mamma och Micke har numera sin husvagn uppställd på en camping på Öland, så det blir till att leva campinglivet i helgen! Ska bli skönt att bara komma iväg ett par dagar och bara "vara". Inte ett dugg nytta ska jag göra, bara slappa, softa, läsa, bada, äta och dricka! Ska bli mycket najs!

Trevlig helg på er alla!

Joolz

Nästan landat!

Usch, den senaste tiden har jag känt mig lite förvirad. Jag har irrat mellan Malmö och Nässjö och har stressat hit och dit för att passa tider till jobb och möten. Men de senaste dagarna har jag haft det lite lugnt, och jag tror att jag håller på att börja landa, även mentalt. Det är skönt det.

Jag har nu gått bredvid på Norråsagården där jag ska jobba i sommar och igår hade jag även mitt första pass. Personalen som jobar där är toppen, så det känns lovande! Även arbetsuppgifterna känns bra, det är verkligen underbart att få jobba med människor! Och som sagt så blir det svårt att sommarjobba som lärare, så då får man ta det näst bästa! =) Mitt första lilla extrapass igår gick väl helt ok, men jag kände mig lite tafatt och överflödig. Det var inte så mycket att göra.. Men jag antar att det kommer efter hand, man måste bara komma in i det lite. Det känns i alla fall bra att man kommer till en arbetsplats där man välkomnar vikarierna och där man är välbehövd!

Ja, annars finns det väl inte så mycket att berätta. Idag tog jag tillfället i akt att träffa Emelie och få se hur hon och hennes Johnny bor. Och det passar ju bra, eftersom att de ska flytta snart. Herregud, det känns så konstigt att när jag kommer hem till jul, då kommer Emelie att ha en liten bebis! Det är ju fantastiskt skoj, men jag har svårt att fatta det! Emelie är en av mina äldsta vänner, och vi har liksom alltid följts åt, gjort samma saker, gått i skolan ihop, och nu ska hon ha barn! Jag måste vänja mig vid tanken, bara. Ja, man kan ju säga som så att man kan inte lita på p-piller.. ;-)

Ikväll blir det grillning hemma hos H. Det blir nog najs, bara regnet fortsätter att hålla sig borta!

Ciao!

Joolz

I Nässjö, i Nässjö..

Gågatan. Kullerstenen under mina fötter. Välbekant, så välbekant, men ändå förändrat på nåt vis. Nya ställen har kommit till, andra har försvunnit. En del är sig precis likt. Det är nog jag som inte är mig lik. Det har gått tre år sedan jag lämnade Nässjö för att bo mitt emellan Malmö och Lund. På något sätt så känner jag mig som en främling för denna lilla stad. Samtidigt så kommer det alltid att vara hemma. Mera hemma än Nässjö finns inte. Barnen och ungdomarna som man ser på stan är inte längre mina jämnåriga vänner. Det är redan nästa generation som går på disco på Pigalle och fikar på Elsie's Konditori. Ett tag så kändes det som om tiden stod stilla här. Men i nästa andetag så inser jag att tiden förändras även här. Jag själv förändras, alla andra förändras, stan förändras. Jag inser att förutsättningarna har förändrats när jag träffar en bekant utanför Kvantum, och med en fullastad kundvagn efter veckohandlingen pratar vi jobb, semester, barn, dagis och krämpor. Vad var det som hände? När hände det? Jag och mina jämnåriga blev vuxna. De som aldrig lämnade Nässjö är nu förlovade, köper hus och snart kommer barnen. Det känns som om jag inte riktigt hänger med i svängarna, utan det kom till mig som i ett bombnedslag. Det är inte vi som är barnen längre. Det är inte längre vi som är nästa generation, som man sätter framtidens hopp till. Det är våra barn man numera ser som framtidens hopp. Vi har vuxit upp, de flesta av oss till ordentliga, rediga männsikor, som tar vårt ansvar och gör det som samhället kräver av oss, och det är nu vi som ska se till att nästa geneation också blir till ordentliga, rediga människor. Vi som inte blev kvar här i Nässjö, utan flyttade härifrån för att upptäcka världen har kanske inte kommit riktigt lika långt i stadgandet, men vi är på god väg vi med. Vi förlovar oss, flyttar ihop, planerar för hus och barn. Vi tar examen, en efter en. Vi går på arbetsintervjuer, letar efter ett fast jobb, en fast partner och ett liv vi kan vara nöjda med. Festandet och friheten kommer att sakta men säkert att bytas ut mot ansvar, 40-timmars arbetsvecka, hus-och billån, blöjbyten och husvagnssemester. Med tre terminer kvar på utbildningen börjar det att närma sig med stormsteg. När jag ser hur mina klasskompisar en efter en köper hus och när jag ser hur deras magar växer får jag nästan lite ångest. Är det redan slut? Ugdomsåren, de glada och de fria? 22 år är inte så gammalt tänker du kanske nu. Du har många år kvar då du kan vara ung och fri, förverkliga dig själv och resa jorden runt. Och det är ju sant. Men 22 blir snabbt till 23 och från 23 till 30 går det fort. Framtiden har liksom hunnit ikapp mig snabbare än vad jag räknade med, och snart måste stora beslut fattas. Men inte än. Inte idag. Så låt oss ta en dag i taget och se hur det utvecklar sig.

-den filosoferande Joolz

En uppdatering är på sin plats här!

Oj, så tiden svischar förbi, och det är himskans mycket som har hänt de senaste veckorna! Jag kommer varken ha tid, ork eller plats här i bloggen för att berätta om allt. Men jag ska ta det i korta drag.

Veckan efter Siesta! drog jag till Danmark för att hälsa på Hanna där en sista gång innan hon kommer hem till Sverige för gott igen. Det var härligare väder den här gången, och det tackade vi särskilt för! =) Både Hanna och jag var rätt så slutkörda efter den senaste tidens pressade schema, så vi bestämde oss för att ha en relaxande helg. Och gud så skönt det var! Man kan väl sammanfatta min vistelse så här: shopping, stor glass, öl på uteserveringar, god mat (både hemma och på restaurang), Sverker The Waterpipe, boxvin, filmtittande och en Julia som slockande mitt i ett av de djupaste samtalen.. Danmarkshelgen var verkligen några underbara dagar för återhämtning! Bättre kan man knappast ha det, i närheten av en mycket god vän, lite vin på det, sen är det fixat! För en mer utförlig berättelse hänvisar jag till http://madamebutterfly.blogg.se

Hemma igen efter Danmarksresan var det dags att ha sista lektionen i skolan, i muntlig färdighet och uttal. Det gick väl ok, det kändes som om att hela gruppen var lite off, sommaren stod ju och knackade på dörren! Måndagseftermiddagen ägnade jag åt att packa, för redan på tisdagen var det dags för nästa resa: BERLIN! Inte heller denna upplevelse kommer jag att kunna återge i detalj här, men underbart var det i alla fall! Vi hade ju inte riktigt räknat med värmebölja, så jag hade inte riktigt bra kläder och skor med mig. Men hur kan man lätt åtgärda det? Jo, genom SHOPPING! Och det ägnade vi en del av vår tid åt. Det är väl inget fel med att ha shopping som ett av sina största intressen!? Vi hann med en del turistande också; BrandenBurger Tor, Fernsehturm, Olympiastadion, Alexanderplatz, promenerade längs med Unter den Linden. Vi hann även med ett besök på Hard Rock Café och en fantastisk Mando Diao-konsert! Vårt vandrarhem var fantastiskt fräscht och fint, och för 13 Euro per natt i 8-bäddarsrum fanns det inget att klaga på! Skönt också att Annie var en sådan underbar reskamrat. Inget tjafs, ingen hets, bara lugnt, trevligt, ibland hysteriskt, men hela tiden underbart! Det var en riktigt skön mini-semester som ger krafter att orka jobba nu hela sommaren.

Direkt från Berlin till jobb i Bjärred. Helgen fortskred som den brukar göra, och sen var stunden inne: det var dags att bli Nässjöbo igen för några månader! Det känns mycket skumt måste jag säga. Att jag ska vara här i nästan tre månader i sträck nu. Sedan jag flyttade för tre år sedan så är det längsta jag har varit hemma kanske runt tre veckor.. Så detta blir en upplevelse! Än så länge så är det så fullt upp att jag inte ens har hunnit känna efter. Men detta ska nog bli bra, det tror jag. Och det innebär ju också att Mattias och jag är sambor igen på riktigt! =)

För den som är intresserad så har jag nu skapat ett konto på www.pixbox.se. Mitt användarnamn är Joolz. Om ni vill kan ni gå in och kolla och njuta av mina underbara bilder! =)

Ciao!

Joolz