Tidig spinning förlänger livet!

Det är mycket nu, som man brukar säga. Åtskilliga sidor som ska läsas igenom, strykas under, uppgifter som ska göras och kommande praktik att planera. Att dessutom jobba 25% gör ju att man har lite mer att leva av varje månad, vilket är grymt skönt, men det gör att tiden blir knapp! Det är så mycket jag vill hinna göra i höst och så många jag vill hinna träffa! Tyvärr räcker inte tiden till allt man vill, utan det gäller att prioritera.

Kommande helg kan man ju i alla fall inte undgå att se fram emot en massa! I morgon kväll bär tåget av mot Göteborg C och en helg med BOKMÄSSA och härligt umgänge med fantastiska quinnor! Kommer säkert att bli en helg med mycket hets, trötta ben, glada skratt och ett och annat glas rött! =)

Jag testade idag att gå på tidigt-på-morgonen-spinning. Klockan 07.00 var jag och ett tiotal andra morgonpigga tjejer (och en kille) redo att ge oss på uppförsbackarna. Och puh vad härligt och jobbigt det var! Att ha startat dagen med ett stenhårt träningspass bäddar för mycket energi resten av dagen! Det är så skönt att ha kommit igång ordentligt igen, nu ska jag bara se till att hålla igång det också, jag med mitt årskort!

Nu bär det strax in till Lund för middag och socialt umgänge!

/Joolz

Jag hatar bussen på söndagar

Bussen på en söndagsmorgon är inte pålitlig! I vanliga fall kan man räkna med att bussen är åtminstone 2 minuter sen, men idag?! Jo, idag så är den 2 minuter TIDIG! Och vad innebar det? Jo, att Julia missade bussen med ungefär 2 minuter. Men vad gör väl det, jag var glad ändå jag! Jag hade ju egentligen ingen tip att passa, ville bara vara på gymmet så tidigt som möjligt. Det gick en annan buss nere från centrum ganska snart efter den jag missade, så det löste sig!

Ja, något som jag missade att berätta igår är ju att jag har börjat mitt nya liv (jag vet, ni har hört den förut)! Jag har alltså införskaffat mig ett årskort på Friskis och Svettis, med rubb och stubb: gym, jympa, spinning, areobic, simhall - hela kitet! Så nu har jag lovat mig själv att verkligen se till att använda det där kortet, som jag har spenderat flera tusen kronor på.
    Man skulle ju kunna förvänta sig att man skulle vara den enda människan på ett gym klockan nio en söndagsmorgon, men icke! Det var ingen trängsel precis, men några stycken hurtiga, morgonpigga människor hade hittat dit, minsann. Framåt klockan tio och därefter dropadde det in en hel del folk, de flesta kvinnor, faktiskt. Jag som trodde att man skulle känna sig som en utböling på ett gym bland 35-åriga biffar som tränar med fria vikter, men tänk så fel man kan ha! Jag trodde attt jag skulle tycka att det är tråkigt att träna på gym, men det är faktiskt riktigt inspirerande! Man kan göra allt i sin egen takt och man får lite tid bara för sig själv och sitt eget välbefinnande. Ja, det är sant som någon sa: Man kan ju inte veta om man gillar det innan man har provat!

Närmst på schemat just nu står att ta mig igenom X antal sidor i ett kompendium och svara på sisådär 70 000 instuderingsfrågor. Städningen får jag ta tag i någon annan gång, efter jul kanske.. I morgon är det måndag igen och en ny fullspäckad vecka att se fram emot.

Ikväll följer vi väl med spänning valvakan? Okej, Hanna, jag visste väl redan innerst inne att du skulle rösta på han den där slajmiga ormen Ohly, men jag klagade faktiskt aldrig på politiken han står för, bara på honom som person!

So long!

Joolz

P.S. Fotodagboken uppdaterad idag! www.fotodagbok.net/~joolz/

En ordentlig uppdatering på sin plats!

Så, nu är det då även dags att komma med en allmän uppdatering, det är lika bra att köra på nu när jag ändå är igång!

Sen sist har det hänt en hel del , kan jag tala om, och allt kommer nog inte ens att få plats i det här inlägget, men jag ska göra mitt bästa!

Det största är väl att skolan har börjat igen. Jag kan meddela att den började i expressfart redan från första dagen. Det är LITE skillnad mot hur det var på Greenwich Uni förra terminen. Här ska man ha läst runt 50-100 sidor inför varje seminarium, ha gjort uppgifter och svarat på frågor, och det tar tid, en massa tid. Jag förbannar mig själv för att jag läser så himla sakta, men jag måste göra det för att hinna förstå vad det verkligen står. Jag tror att jag har lyckats speeda upp tempot lite grann nu, när läsvanan börjar infinna sig så smått igen.
    Kursen jag läser heter ”Perspectives on Languages” och handlar främst om Sociolinguistics, som är mycket intressant, men med en hel del knepiga termer och så är  innehållet ganska komplicerat emellanåt. Det är mycket att läsa, och så småningom så ska det skrivas uppsats. Som vanligt har jag ångest inför den och känner att jag inte kommer att fixa det, men så brukar jag ju alltid säga, så det ska förhoppningsvis lösa sig den här gången också! Som en sann feminist så har jag så klart valt att skriva inom området ”Gender and Language Use”. Det ska bli spännande, but a lot of hard work!

När jag ändå är inne på skolan så kan jag ju berätta att ”Transcript of Records” nu har anlänt från Greenwich University, långt om länge. Transript fungerar som en översättning av mina engelska betyg till det internationella betygssystemet ECTS – European Credit Transfer System. Och gissa vad?! Straight A:s! Asså, detta är sannerligen skumt, jag förtjänade verkligen inte A i någon av de där kurserna ( eller var alla de andra som läste kurserna så dåliga?!) ”A – EXCELLENT! Outstanding performance with only minor errors. 10% of successful students normally get this grade”. För det första så läste jag på ett universitet som inte har samma system som det jag är van vid här hemma, plus att engelska är mitt andraspråk. Okej om jag hade fått A i någon av kurserna, men i alla? I Art Specialists t.ex? Ja, ni som har sett mina fantastiska konstverk fattar ju vad jag snackar om. Men det är bara att tacka och ta emot och vara glad för att man klarade utbytesterminen med godkänt resultat!

Nu över till nästa ämne – jobb. Jag jobbar fortfarande kvar som personlig assistent, jag kommer nog att jobba ungefär varannan helg här nu under hösten, vilket ger ett riktigt gött extraklirr i kassan! I går kväll jobbade jag, och då kände jag bara att det är ett så fantastiskt jobb! Jag är så glad att jag äntligen har hittat ett extraknäck som jag trivs med, som passar mig, där jag gör någon verklig nytta och där jag får arbeta med människor! Det känns ju knappt som att jobba att vara med Göran! Enda nackdelen är ju att väldigt många helger försvinner då jag hade kunnat träffa vänner och familj, men det är smällar man får ta.
    Jag insåg häromdagen att alla mina helger ända fram till jul är uppbokade, förutsatt att jag ska jobba varannan helg då. Men visst, det är kul att ha en massa saker på gång, och jag känner det som att hösten kommer svischa förbi hur fort som helst, och sen står man där och då är det jul igen och efter jul ska jag läsa sidoämne! Waaaaah, det ska bli så spännande att läsa något annat än engelska! Jag har nästan till 100% bestämt mig för att det blir tyska som sidoämne för min del, så jag var uppe på biblioteket häromdagen och lånade lite skönlitteratur/grammatik böcker, så nu är det bara att sätta tänderna i det!

Vad har mer hänt sen sist då? Jo, jag var ju i Nässjö förra helgen, som var verkligt lyckat! På fredagen avnjöts det en superbt god fläskfiléplanka ute i Sandsjöbaden, gott rödvin till det tillsammans med de bästa människorna i hela världen: min familj. Eller i alla fall delar av den. Usch, ibland önskar jag att jag bodde i Nässjö igen så jag kunde vara närmre er..
    Under helgen hann jag också med ett besök Hos Hanna S, vi hade sannerligen mycket att prata om! God mat fick jag också!
    På söndagen träffade jag Johanna och fick äran att följa med ut till stallet och rida på hennes nyinköpta häst Cloe. Det var en fröjd att sitta där uppe på ryggen och jag ser redan fram emot nästa gång! Jag förbannar återigen mig själv – vad ska jag vara allergisk mot de där underbara djuren för?
    Söndagskvällen fortlöpte i alla fall på Älvshultsgatan där pappa och Ulla oväntat nog bjöd på trerätters middag, fantastiskt gott!
    Söndagskvällen spenderade jag återigen med delar av familjen, hopsjunken i soffan framför en riktigt bra film!

På tal om Nässjö så är det sant som ryktet säger. Min kära Mattias ska börja jobba där igen, nu i början av oktober. Det är en mycket intressant situation vi hamnar i, men vi får helt enkelt se hur det fungerar. Han ska åtminstone strategiskt nog bo i en lägenhet i samma hus som mamma bor, det kommer att bli smidigt att kombinera besöken.. Förhoppningsvis så kommer han då och då även att visa sin nuna här nere i Skåne, han har väl både en och två saker som drar honom hit ner. Med mitt hektiska schema så hade vi knappt hunnit ses även om han hade jobbat kvar här nere, så det gör nog inte så stor skillnad..

För att övergå till ett helt annat ämne som nog också får bli detta inläggs sista, annars blir det alldeles för långt för er att orka läsa. Men det handlar om valet. Ingen som har missat att det är dags att gå och rösta i morgon va? Jag är bara så upprörd på hela spektaklet! Sen när bestämdes det att hela valrörelsen skulle förvandlas till en dålig dokusåpa? Kristdemokrater som utger sig för att vara sossar och folkpartister som gör dataintrång. Pajkastning är väl inget nytt fenomen, men det här tar verkligen priset! Inte konstigt att många tappat förtroendet för politikerna och struntar i att rösta.. Den som jag är mest av allt upprörd på av dem alla är just nu Vänsterpartiets ledare Lars Ohly. Har någon sett maken till äcklig slajmig orm? Han snackar om demokrati men rackar ner på alla som inte tycker som honom. Han hånskrattar när någon ur alliansen förklarar sin idé och han respekterar inte när ordet har gått över till någon annan i debatten. Jag klarar verkligen inte av karln! Någon som jag dock är väldigt imponerad av, det är Maud! Go, Maud! (jag röstade inte på C, även om jag börjar ångra mig lite nu..) Hon är en kvinna med personlighet! Hon har sin härliga norrländska dialekt och tillåter sig själv att bli personlig, även i en partiledardebatt. Hon rackar inte ner på de andras åsikter och går inte i lika hög grad till personliga angrepp mot de andra partiledarna. Hon sitter där, som ensam kvinna bland sex stycken självgoda män, och hon gör det bra! Maud är min största idol inom politiken just nu, och jag funderar på om jag inte skulle bli en Maud när jag blir stor?

Nej nu är det dags att laga lite middag och sedan ha lite kvalitativ Julia-tid uppkrupen i soffan framför TV:n.

  /Joolz

P.S. Glöm inte att rösta i morgon om ni inte redan har gjort det! Men helst inte på Ohly då. D.S.



Äntligen en liten Skottlands-uppdatering!

Jag vet att det nu är jäääättelängesen som jag lovade en uppdatering här. Så jag antar att det är dags nu då. Jag får väl lite snabbt recensera Skottland, eftersom det var där jag slutade sist.

Jag anlände till Edinburgh Airport tidigt på eftermiddagen den 11:e augusti, precis efter att de i Storbritannien hade upptäckt misstänkta terrorister. På flygplatsen i Edinburgh var det väl inte så stort pådrag om man jämför med Heathrow, men det var ändå mer än  lovligt många poliser på flygplatsen, alla rejält beväpnade med stora vapen. De som skulle flyga ut den dagen fick inte ha något handbagage, utan bara lägga pass och plånbok i en genomskinlig platskasse.. Som tur var så hade säkerhetsnivån sänkts till dess att jag skulle resa hem igen, så det var skönt!

Från Edinburgh tog jag ett tåg till Stirling, där jag bytte till ett annat tåg som tog mig till Perth. Där hittade jag en skraltig buss som tog mig till Crieff, ett ställe som jag skulle vilja kalla by, men invånarna själva kallar det hellre småstad. Crieff ligger för den som inte vet uppe på en kulle, så det var bara att börja traska uppför.. En kort stund senare kommer hon, min underbara Alex springande emot mig på gatan! Jag kan tala om att det var ett mycket kärt återseende! Med sig i släptåg hade hon också sina au pair-barn, Heather 8 år och Fiona 5 år, båda mycket glada och tillmötesgående.
En snabbgenomgång på vad Alex och jag hann med under fyra dagar:
  • Fyra besök på den lokala puben ”The Meadow Inn”, med ett antal Gin & Tonic och half pints
  • Shopping i Stirling
  • Promenad över en golfbana som slutade lite längre upp i skogen med en delad flaska rött och smaskiga Dorritos.
  • Edinburgh Festival - vi tog med oss tjejerna dit över dagen
  • Starbuck’s Coffee – i Edinburgh
  • Indisk mat på restaurang där vi var de enda gästerna
  • Middag med familjen Williamson i form av grillat
  • Djupa samtal om livet ute i det gröna
  • Ett besök hemma hos Alex ”vän”, som bodde i ett fascionabelt hus där jag var tvungen att fota!
  • Fionas allra första skoldag ( hon var så himla fin i sin uniform!)
Sen var det helt enkelt dags att åka tillbaks till Sverige igen, och fy vad jobbigt det var att skiljas åt från Alex – en gång till liksom!

Hela besöket i Skottland var underbart, fantastiskt, återhämtande, vackert, något man gärna hade stannat kvar i betydligt längre. Men som alla vet så är underbart kort, det enda jag kunde glädjas åt just då var att Alex i alla fall snart skulle vara hemkommen till Sverige.

Där hade ni Skottlandsresan i snabbformat! Ciao!