Nässpray - människans bästa vän?!

Ja, nu var det ett tag sedan föra uppdateringen. Jag vet, jag vet, jag är en latmask som bortprioriterar min blogg och alla Ni, trogna läsare får sitta där hemma och undra, fundera, spekulera om vad som egentligen händer i mitt liv dessa i dagar. Förlåt mig. Jag ska försöka bättra mig. Försöka då.

Ja, den senaste veckan har det varit snorigt och hostigt värre i vårt hushåll. Det började för knappt två veckor sen, helgen när jag var hemma i Nässjö. Halsont, snuva, hosta, huvudvärk kom som ett brev på posten. På söndagskvällen övergick det i typisk feberfrossa med svettningar varvat med extrem frossa. På måndagsmorgonen skulle jag ta tåget ner till Skåne igen, och det blev något av en pärs. Tåget var en timma försenat och promenaden från stationen här i Burlöv och hem till lägenheten har aldrig varit så lång och jobbig. Så fort jag kom innanför dörren bäddade jag ner mig och stannade långt ner under täcket i tre dagar. Detta måste ha varit någon typ av influensa, för jag var verkligen totalt däckad. Och inte nog med det, jag hann smitta halva Kylberg-klanen innan jag lämnade Nässjö. Micke låg däckad i nästan en hel vecka, samma med Henrik och mamma blev sängliggande i ett par dagar. Pappa, Emelie, Nellie, Erika, mormor och morfar verkar dock ha klarat sig utan symptom! Även Mattias fick en släng av min sjuka, men ni vet, när karlar blir förkylda så är det ju ynklighet på hög nivå som gäller. Han klarade sig i alla fall utan någon feber och låg bara i sängen en enda dag. Och nu, som sagt, så håller vi som bäst på att återhämta oss. Tacka vet jag nässprayet! Den som uppfann det borde få ett fint pris! Jag trodde att jag skulle kunnat sluta med nässprayen igår, men jag kan inte andas det allra minsta genom näsan utan den, så den får hänga med i ett par dagar till.

För att göra lite uppdateringar av de senaste veckorna:
Nässjö-helgen var underbar, men fullproppad som alltid. Jag umgicks en massa med Emelie och Nellie. Tjeeeena så Nellie har växt! Nu är hon vaken mera och tittar och är med och jollrar och ler och skrattar till och med. Tänk vad fantastiskt det är att följa detta nya lilla liv. Och jag som inte träffar henne så ofta märker ju enorm skillnad! Men som tur är så är det ju inte så långt kvar tills det bär av till Nässjö igen, och då blir det till att klämma mer på lillan ;-). Nässjö-helgen innehöll också en hel del umgänge med familjen. Fika hos mormor och morfar på lördagsförmiddagen, då jag även passade på att kolla in hur snyggt det blir i deras källare, där mamma och Micke som bäst håller på att fixa i ordning sitt blivande sovrum. På lördagseftermiddagen hann jag med en intensiv men härlig fika med Ängeln, mycket trevligt och uppfriskande! =) På lördagskvällen, då när jag började känna mig lite hängig, så vankades det gooood middag nere hos mamma och Micke. Alltför mycket rödvin och så päronkonjak på det ledde till en aningen överförfriskad Julia. Men en promenad runt kvarteret och tidigt i säng ordnade upp situationen. Vi följde Melodifestivalen med största intresse och jublade när båda våra favoriter: Rongedahl och Sanna Nielsen gick vidare till Globen!
Söndagen tillbringades tillsammans med Emelie och Nellie och på eftermiddagen vankades det middag hemma hos far. Kvällen tillbringade jag i mammas och Mickes soffa, under täcket, mycket ynklig när febern steg som mest..

Veckorna går fort när man har roligt (eller när man är sjuk + att det är etremt hektiskt i skolan), så snart var det helg igen. Som tur var hade jag förra fredagen återhätat mig så pass att jag orkade sätta mig på tåget mot Kalmar. Första halvan av resan gick som smort, men 5 minuter innan tåget skulle anlända till Växjö så syntes en kraftig blixt, en duns hördes och sen stannade tåget tvärt. Jajjemänsan, vi hade kört på ett träd som låg på spåret och kontaktledingen hade rivits ner. Jippie. Vi satt där och väntade och väntade, och knappt ingen information om vad som pågick fick vi. Efter ett tag släcktes lyset och det blev totalt kolsvart i tåget. Mysigt värre. Som tur var så var mina medresenärer rätt så underhållande så vi pratade en del. Efter kanske sisådär en och en halv timme kunde de åtminstone öppna dörrarna i tåget så att vi fick in lite luft, skönt! Nästan exakt tre timmar efter stoppet kunde tåget i mycket sakta mak förflytta sig någon kilometer framåt för att sedan stanna i Gemla. Efter många om och men (efter hot om övernattning i Växjö) kom det en buss som styrde mot Kalmar. Så "endast" fem timmar försenad anlände jag vid midnatt till Kalmar och där blev det ett kärt återseende med Hanna!

Helgen tillbringades i godan ro, med prat, umgänge, shopping, fika och livet i största allmänhet. Sååå skönt att det blev en helg utan hets och utan väckarklocka. På lördagskvällen hade vi en mycket trevlig förfest hemma hos Hanna, sedan vidare till klassfest och sedan vidare till "Sjösjukan". En mycket trevlig och "lagom" kväll - jag kallar det för livskvalitet!
På söndagen tog vi rejäl sovmorgon och sen gick vi ut och promenerade vid havet och löste alla världsproblemen. Nästan. På eftermiddagen var det dags för mig att återvända till Skåne efter en kort men intensiv och härlig helg. På hemvägen blev jag endast en halvtimme försenad, gött!

Veckan har swischat förbi i 180, med största fokus på tentan som äger rum senare i dag. Jag vet att jag brukar oroa mig för tentor, ha prestationsångest o.s.v, men inför den här tentan är jag rent ut sagt skitnervös! Jag har aldrig varit så här nervös inför en tenta! Jag kunde inte somna i går kväll och i morse när klockan ringde var jag klarvaken i samma sekund som jag vaknade, och nu har jag ont i magen. Fattar ni hur SVÅRT detta är?! Och jag missade en massa pluggtid förra veckan när jag var sjuk. Men jag har pluggat som en galning de senaste dagarna, men jag känner mig alldeles stimmig! Men jag vet att jag inte kan göra mer än mitt bästa, och visst kan jag en hel del, så kommer det bara "rätt" frågor på tentan så klarar jag den. Kommer "fel" frågor är jag körd och då har jag något att göra i sommar.. Håll tummarna mellan 13 och 17 i dag!

Något annat som hänt? JA! Jag och Mattias har blivit bjudna på bröllop! Min gamla barndomsvän och före detta bästis Julia ska gifta sig med sin Niklas i sommar. Helt underbart, fantastiskt och jag blev helt lyrisk när jag insåg att JAG var inbjuden! Jag menar, Julia och jag umgås ju inte längre, men samtidigt har vi fortfarande en del kontakt och har en himla massa minnen ihop. Kul, kul! Dessutom blir det ett sånt där riktigt sagobröllop, med en massa gäster, kyrka, vit klänning, tre tärnor och en brakfest efter vigseln. Det ska bli sååå kul! Hoppas bara nu inte att jag råkar ha jobbhelg just den helgen..

I övrigt har veckan bestått av en massa återseenden med människor jag inte sett/pratat med på jättelänge. I onsdags råkade jag träffa en gammal kursare från engelskan på tyska instutionen. Det visade sig att han hade haft studieuppehåll och nu börjat läsa tyska som sidoämne. Coolt att träffa på honom i korridoren bara så där! Och så igår träffade jag på Tina, som också är en kursare från engelskan, och henne har jag inte träffat sen julen -06. Hon tog studieuppehåll för att åka till Spanien och lära sig spanska, men nu är hon tillbaka i Sverige och läser sidoämne spanska på SOL. Och i går kväll pratade jag i en timme i telefon med en gammal kompis från mellan/högstadiet! Hon hittade mig på Facebook, sen bytte vi nummer och så pratades vi vid igår. Tänk så mycket som har hänt sen sist!

Nej, nu blir det dusch, sen mat sen in till Lund för att skriva den där hemska tentan. I kväll ska jag vara helt totalt ledig från allt pluggande och umgås med Erik. Hans sambo ska ut med arbetskamraterna och Mattias är i Nässjö, så det bli perfekt! En helkväll med massa snack och TV-spel.

Kärlek,
Joolz

Idioter..

Jo men gissa VAD!? SD-Kuriren är ingen REKLAM utan SAMHÄLLSINFORMATION! Bah, skitsnack! För skojs skull ringde Mattias på hos grannen igår och frågade om de också hade fått denna så kallade "samhällsinformationen". Som av en händelse så hade de inte det. KAN det ha att göra med att de heter Ahmadi i efternamn? Och om det nu är samhällsinformation och inte reklam som SD ägnar sig åt så borde väl alla medboragre få ta ta del av detta? Det bor väldigt många invandrare här i Arlöv, så de borde ju vara en stark väljargrupp. Men tydligen inte. Jag blir bara så lack! Idioten som svarade i telefon på SD "visste ingenting om" att våra grannar inte fått denna samhällsinformation, han var ju inte inblandad i själva utdelningen. Jag blir bara så arg, frustrerad och irriterad på dessa människor som har så många fördomar.. Tyvärr är det så här i Arlöv att det finns många outbildade, utslagna människor som behöver någon att skylla sina problem på. Då ligger invandringen nära till hands. Och när dessa outbildade mäniskor får denna "samhällsinformationen" (som är så vinklad att jag bara vill spy) så späs deras fördomar på och okunskapen breder ut sig. Stor, djup SUCK!

Joolz

Bort med SD!

Fyyyyy för det så kallade "Burlövs Väl" som är en del av Sverigedemokraterna. Kan de inte läsa eller? På min dörr står det "Ingen reklam tack"! Ska man behöva specificera att det även innefattar rasistisk, nazistisk, anti-demokratisk propaganda?! Nej, det tycker inte jag! I morgon ska någon på Burlövs Väl få veta att den lever. Jag är inte speciellt bra på att skälla ut folk efter noter, men det här rör verkligen upp mina känslor och det kan vara bra för mig att skälla lite på någon. Här kommer det en tidining om hur hemsk och dyr och fruktansvärd invandringen är i Sverige. Jaha, men då kan ju medlemmarna i Sverigedemokraterna ta och börja städa toaletter, köra buss och baka pizza då, arbeta häckarna av sig 10-12 timmar om dagen, som  många invandrare tvingas göra, trots att de i många fall har akademisk bakgrund. Sjukt! Vad tror SD egentligen? Att Sverige kommer att bli ett fint och idylliskt land om alla invandrare åker hem till sina ursprungsländer igen? Bah! Ut med SD, in med multikulturalitet!

Joolz

Och så var det februari..

"Klockan är tio och här är Ekot: på grund av den milda vintern i Skåne kan man nu plocka blåbär där..."
Så lät det på nyheterna i lördags och jag blev faktiskt lite chockad. Blåbär, så här års!? Jag säger då  det, jag säger då det..

Usch, jag längtar redan till sommaren. Jag vill bara att tyskan ska vara över och jag vill vara i Nässjö och jag vill ha sol och jag vill jobba och slippa tänka på poäng, tentor och uppsatser. Jag tröstar mig med att tiden går fort. Snart är det ju påsk! Och då ska man hem till Nässjö en hel massa dagar och förhoppningsvis kommer jag att kunna vara helt ledig åtminstone ett par dagar.

I skolan går det sin gilla gång och jag tänker allt som oftast att jag definitivt hade kunnat lära mig såååå mycket mer på tre terminer än vad jag har gjort i Lund, både om det hade funnits mer resurser på Universitetet och om kurserna hade varit upplagda på ett annat sätt. Jag tror att tre månader i Tyskland kommer att ge mycket, mycket mer än tre terminer på Lunds Universitet. Sorgligt men sant. Självklart har det gett en hel del att plugga tyska på heltid och visst kan jag mycket mer nu än vad jag kunde för ett år sen, men ändå..

Det händer faktiskt en hel del roliga grejer runt om mig just nu. Det är stora grejer på gång. Men vissa saker ska man kanske hålla för sig själv ett tag, tills de är mogna att mötas av allmänheten. Fast tänk er, bara en sån sak som riktigt goda vänner förgyller ju ens vardag rätt så bra. För att ta ett exempel så var jag och fikade med en god vän igår. Det var bara så mysigt, vi hade så mycket att prata om och all stress och all pess bara försvann för ett par timmar. Det är verkligen så det ska vara!

Som en hel del av er där ute kanske vet så var Mister Perra P här och hälsade på mig i förra veckan, och jag har lovat honom att skriva lite i min blogg om det, så att han vet vilken version han ska ge om någon frågar hur han hade det. Jo då, vi hade det väl ganska bra. Eller Per hade det glassigt bra, om jag får säga det själv. Han trodde nämligen att det var ett hotell han hade kommit till, där tandborste och schampo ingick och även roomservice i form av kaffe på sängen. Mat lagades åt herrn och disken lämnade han till stackars mig. Jag säger då det, maken till mansgris får man leta efter! Vi gjorde faktiskt inte så himla mycket under de där dagarna. Jag var ju tvungen att gå i skolan/plugga, så det fanns ju inte så mycket tid över. Men en sak som Per tyckte var skandalöst (som jag kan hålla med om till viss del) var ju att jag aldrig hade besökt Lunds domkyrka. Sagt och gjort, det blev ett besök där. Mycket trevlig byggnad och jag fick för mig att jag ska gå dit på gudstjänst någon söndag. Inte för att det finns någon ledig söndag i sikte på länge, men någon gång i framtiden så.. Det blev även fika på Espressohouse, (som jag tvingade Per att bjuda mig på) nostalgibesök för Pers del på filosofiska instituitionen och AF-borgen och lite runtflummande på diverse bokhandlar. Sen var Julia trött och ville åka hem och ha mat och sova.

Äntligen är Mattias hemma efter sin låååånga (8 dagar) Europaresa. Han och hans resekamrat hann med att vara i sju länder plus att de åkte igenom ett. Det tycker jag var ganska bra jobbat! Men nu är han hemma igen och det är mysigt! Jag blev riktigt imponerad och överraskad när han kom hem, för han hade presenter med sig! =) En otroligt söt kaffemugg från Starbuck's, med rött handtag och ett stort rött hjärta på, specialgjort inför Valentine's Day + en souvenir-tygkasse från Berlin med Ampelmannen på.

På fredag är det dags för Mattias (och mig) att njuta av sin julklapp. Då blir det stand up comedy i Lund med Hipp Hipp gänget och innan föreställningen ska min kära få bjuda mig på middag så blir det även försenat firande av vår förlovningsdag (som var den 14 januari, men då var ju jag i Frankrike)! Det blir riktigt mysigt, innan det är dags att jobba lite i helgen.

Take care all!

Joolz