Svinigt!

Ja, asså idag mötte jag grisen igen. Alltså den som bor någonstans i närheten av Göran. När jag skulle gå och köpa färska frukostbullar i morse så mötte jag den svarta stora grisen och hans/hennes matte. Hur kan man gå ut med en stor svart gris i koppel?! Ja, som ni vet så skäller och hoppar inte en gris, men tror ni inte att den där fula grisen grymtade på mig? Vad ÄR det med mig och dessa djur? Ja, och på tal om djur så kan jag ju passa på att beklaga mig över att Görans nymfparakit börjar bli ALLDELES för tam! Den tar sig friheter hela tiden, som att sätta sig på mitt huvud och riva mig i hårbottnen med sina äckliga klor! Och sen sätter den sig också på Görans axel och biter honom i örsnibben! Sicken fågel! Men samtidigt känns det taskigt att tvinga honom att sitta i buren hela dagen bara för att jag tycker att den är äcklig.. Men huu, när den sätter sig på huvudet på mig ryser jag över hela kroppen. Jag tror att jag har lite tam-fågel-fobi..

Wihooooooo, det ÄR inte omöjligt för mig att åka som utbytesstudent till Tyskland nästa vår! Det är ju så att man bara får motta ett ERASMUS-stipendium en gång, och det gjorde ju jag när jag åkte till England förra våren, så nu trodde jag att det var kört med Tyskland nästa år.. Men det är det inte! Man kan ändå få en utbytesplats, bara det att man inte får stipendie-pengarna. Men ekonomiskt så klarar man ju sig ändå, eftersom man får studiestöd från CSN. Eventuellt blir det så att jag får ta ett studieuppehåll från Malmö Högskola och söka tyska 21-40p och 41-60p direkt till Lund, och sedan tillgodoräkna mig de poängen i min lärarexamen. Detta för att jag då blir lundastudent "på riktigt" och då har rätt till en av de utbytesplatserna som Lunds Universitet har. När studievägledaren sa att de hade utbyte med ett universitet i Berlin belv jag lite sugen på det, men sen rekommenderade hon ännu mer att välja att studera på en lite mindre ort, eftersom Berlin åker man ju ändå till förr eller senare och dessutom måste man själv ordna boende om man väljer Berlin. Hon rekommenderade Thübingen eller Greifswald. Jag blev lite sugen på Greifswald, för det ligger reltivt långt norrut i Tyskland, så att det är nära hem + att det är nära Berlin + att de gärna vill ha utbytesstudenter där, för det är inte så många som åker dit, och de tar tydligen väldigt väl hand om sina utbytessstudenter.. Nu måste jag bara ta reda på några detaljer till, sen tror jag att jag har en plan för våren 2008!


Tschüss!


/Joolz


Vad ÄR det egentligen med alla dessa hundar!?

Happy Valentine's Day!
Friends, those who are close, and thos who are far away - I love you!
Mom, Dad, Brother - I love you!
Mattias - I love you!

Jag vill börja med att uttrycka min glädje över att min bror nu är tillbaka som kommentatör av min blogg! Det är alltid en fröjd att läsa dessa kommentarer, man får sig alltid ett gott skratt (hånskratt så klart) och det är ju trevligt att även andra har möjligheten att ta del av dessa fantastiska kommentarer som oftast blir längre än mitt eget inlägg!
   Här följer mina kommentarer till min kära brors kommentar från förra blogginlägget:
  • Nation. Det är så att i Lund så måste man vara med i en Nation. Så säger stadgarna. Hade man inte behövt vara med så hade jag troligen inte varit det. Samtidigt som jag är med i Nationen så tillhör jag även Lunds Humanistkår, som har fått mottaga 349 sura kronor från mig i form av kåravgift. Egentligen tillhör jag ju fortfarande Malmö Högskola, eftersom jag fortfarande läser på Lärarutbildningen i Malmö och har valt Tyska 1-20 genom Malmös katalog, som sidoämne inom Lärarutbildningen, men eftersom Tyska 1-20 inte finns att läsa på Malmö Högskola så får jag läsa det i Lund i stället. Och egentligen så skulle jag inte behövt vara med i någon Nation, utan fortsatt att tillhöra Malmö Studentkår, men eftersom Lund ofta blir kinkiga då, så sa de på Kåren i Malmö åt mig att i stället betala kåravgiften till Lund, vilket resulterade i att jag var tvungen att gå med i en Nation.
  • Mycket bra fråga om varför jag gått med i Östgöta Nation! För det första så kan jag ju tala om att det INTE är så att alla Smålänningar går med i Smålands Nation, alla från Kalmar i Kalmars Nation, alla från Sydskåne i Sydskånska Nationen, etc. Egentligen ville jag gå med i Smålands Nation, eftersom de är lite "rockiga" av sig, spelar mycket rock på dansgolvet, men problemet med att gå med i Smålands Nation är att om man går med där så kommer man inte in på de andra Nationerna, eftersom Smålands inte är med i nån speciell organisation eller vad det nu var.. Men ja, i alla fall så är det ju så att häger en del med Annie, som jag har berättat om tidigare, och det var så att samma dag som jag hade bestämt att jag skulle skriva in mig, så skulle hon också gå och skriva in sig! Annie har en kompis som är engagerad i Östgöta Nation, och hade då naturligtvis blivit övertalad att skriva in sig där, och Annie övertalade i sin tur mig (jag var inte så svårövertalad) att också gå med där. Så vi gick tillsammans och skrev in oss. Så nu vet ni det!  I morgon blir troligen första (och enda?!) utgången på en Nation, och då bär det nog av till Lunds Nation, och förfesten blir hemma hos Annie i hennes korridorsrum, eftersom ingen annan bor inne i Lund.
  • Och så var det det där med om när jag kommer till Nässjö nästa gång. Det är en mycket bra fråga. Om jag inte ska till Portugal över påsk (vilket verkar bli svårt, eftersom det typ inte finns några flighter dit!?) så kommer jag nog till Nässjö över "Påsklovet" 2-9 april, vilket i så fall innebär att jag är hemma på min kära broders födelsedag, men eftersom han vägrade att ge ett saftigt bidrag till min nya dator som födelsedagspresent så tror jag inte att han ska få något av mig.. Och OM han får något, då blir det ett mjukt paket! *hehe* Om jag inte kommer hem över påsk så hoppas jag kunna komma hem strax före eller strax efter påsk i vilket fall som helst, eftersom det var ett tag sen jag var hemma då! Och najsig musik uppskattas alltid!
Nu övriga nyheter!

Jag har en favorit-busschaufför! Han är helt rakad på huvudet och har skägg. Och är SUPERtrevlig. Han säger alltid "hej hej", "halloj" eller något liknande, möter ens blick, och ler när man går på bussen. Det gör mig lite glad faktiskt. För många busschaufförer verkar så sura. Men min favvo-chaffis är söt och trevlig, och verkar framför allt inte vara bitter över att ha det jobbet som han har, tvärtom verkar han gilla sitt jobb! Min favvo-chaffis gör mig glad när jag kliver på bussen! Det borde finnas fler busschaufförer som min favvo-chaffis! Någonting annat som också gör mig glad är när man får ett trevligt bemötande i butikerna där man handlar. Jag gick till Teknikmagasinet när jag skulle köpa headset till min nya dator för några veckor sen, och han som sålde det till mig var jättetrevlig, service minded och tillmötesgående, och bara det gjorde att jag gick därifrån helt lycklig! Yeah!

Nu över till alla dessa hundar. Eftersom HälsoJulia is back så har jag börjat ta morgonpromenader igen! Och när man är ute på promenad så är det oftast även ett antal andra människor som är ute och promenerar. Många med sina hundar. Hundar; stora som små, strävhåriga som släthåriga, söta som fula. Men varför måste de attackera MIG?! Härom dagen var det en liten ettrig terrier so attackerade mig och hoppade på mitt ben och igår var det en stor bjässe som skällde på mig. Bara när jag promenarandes mötte dem. Igår kunde jag inte hjälpa det, men jag blev alldeles rädd och hoppade till och utbrast något i stil med  "Ohh", som en reflex, utan att jag själv kunde styra det! Arrrgh, jag lät hunden veta att jag hade respekt för honom.. I morgon hoppas jag att cykelbanan mellan Arlöv och Åkarp är öppnad igen, för där är det inte så många som är ute med sina hundar..

Nåja, ska jag ta tag i fonetiken tills i morgon kanske? Ja..

Ha en fantastisk Alla Hjärtans Dag allihopa!

/Joolz

Om konsten att säga nej

N E J. Tre små bokstäver som ibland kan vara fruktansvärt svåra att använda. Men jag lyckades igår minsann! Det hade strulat till sig på jobbet, och de ville att jag skulle hoppa in hos Göran. Men jag var ju tvungen att plugga en massa och dessutom hade jag tvätt-tid, och jag kan meddela att tvättkorgen var ganska full, med tanke på att jag inte hade tvättat på flera veckor och kläderna började ta slut i garderoben! Nå ja, jag fick lite dåligt samvete där en stund för att jag sa nej, men egentligen, jag ska ju inte känna mig skuldmedveten, studierna är ju ändå min huvudsysselsättning, och de är på 100%, så även om jag inte är i skolan så är jag ju sysselsatt.. Nåja, de ordnade med en annan vikarie, men jag kan ändå tycka att deras beredskap för om någon ordinarie assistent blir sjuk kunde varit bättre..

En klarblå himmel. En strålande sol som håller på att gå ner bakom hustaken. Temperaturen runt nollan. Lite bra musik pumpar ut från iPoden och in i mina hörlurar. Jag promenerar i takt med musiken. Det var en stunds livskvalitet för mig i eftermiddags.

För att säga ett par ord om helgen som gick: hets, hets och åter hets. Både på ett positivt och ett negativt sätt. Om ni vill läsa hela historien så finns den på http://angelmedhorn.blogg.se. I stora drag var det en mycket trevlig helg, men som bekant kan det ibland bli lite för mycket av det goda! Det konstiga är också att vi aldrig lär av våra misstag, som t.ex att gruppshopping aldrig kan sluta på ett bra sätt?! Nåja, Lang är nu avvinkad inför sin Wales-vistelse och hon har nu allt hon behöver, d.v.s lite livsnödvändigheter som svenskt knäckebnröd och kaviar. Det dröjer nog ett tag innan det blir en sån där tjejhelg igen, och tills dess har man säkerligen hunnit bli sugen på att träffas alla tillsammans igen!

Vad mer kan jag säga om mitt liv? Well, inte så mycket.. Jag går på mina tyskföreläsningar och försöker att vara i fas med läsningen och övningarna, vilket ibland lyckas bra, och ibland mindre bra. Jag skulle nog just nu behöva en portion självdisciplin eller två. Jag är numera också inskriven på en nation i Lund, nämligen Östgöta Nation, så nu är jag nästan som en riktig student!

Älskar er alla!

/Joolz