Tillbaka i den bistra verkligheten igen då..

Tänk att det låååååååååånga jullovet kunde ta slut så fort. Nu har den hårda verkigheten sannerligen gjort sig påmind och den långa ledigheten känns väldigt långt borta och jag har redan börjat längta till sommaren, då jag får jobba i stället för att plugga.. Men tiden går fort när man har roligt och en hel del ska väl hinnas med även nu i vår, som alla andra terminer.

Men först och främst en liten resumé av min Frankrike-vistelse!

Endast en timma försenad (Ryan Air kan man alltid lita på!) landade jag på flyglatsen i Grenoble, och plötsligt pratas det bara franska omkring mig och jag känner mig totalt handikappad för jag fattar inte ett jota. Tur att jag snart är inne i centrum där jag kan lämna över allt språkligt ansvar till Janina, tänker jag. På bussen in mot centrum träffar jag en svensk tjej, så det blev en liten pratstund med henne. Väl framme i Grenoble centrum blev det ett kärt återseende! Vi begav oss mot spårvagnen och sen vidare till Janinas lilla studentlya. Det var faktiskt imponerande hur man kan inreda ett rum på knappt 15 kvadratmeter med skrivbord, stol, garderob, bokhylla, säng, dusch och toalett. Dessutom fanns det en liten tom plätt på golvet där jag kunde breda ut min luftmadrass! =) Rummet var mysigt, men extremt litet. Jag kan faktiskt förstå att Janina tycker att det är hyfsat tråkigt att bo där, särskilt med de begränsade möjligheterna till att laga egen mat..
Sen flög veckan förbi i ett rasande tempo! Med tanke på att vi inte setts sen i maj och framförallt med tanke på att det var flera år sen som Janina och jag umgicks ostört utan karlar så hade vi otroligt mycket att prata om, så mycket att ta igen. När man umgås med varandra 24 timmar om dygnet i en hel vecka kanske man skulle kunna tro att samtalasämnena tar slut till slut? Men inte då! Inte för oss i alla fall. På det sättet var den här resan verkligen underbar. Bara Janina och jag, precis som förr. Kanke för sista gången.
Det var också otroligt skönt med lite miljöombyte, och att resa utomlands är ju aldrig fel! Dessutom var det kul att se något annat av Frankrike än Paris. Vissa saker gillar jag verkligen med detta land. Som matkulturen till exempel. Rödvin, ost, baguetter och choklad i massor föll mig definitivt i smaken. Grenobles omgivningar var otroligt vackra, så det njöt jag också av. Både på tisdagen och på torsdagen var vi på dagsutflykter, först till Annecy och sen till Lyon. Annecy imponerade verkligen med sin skönhet medan Lyon var mindre imponerande. Visst var det helt ok att göra ett besök dit och det är roligt att ha varit där, men det var inget speciellt med stan som fick mig att tycka särskilt bra om den.
Vädret hade vi i alla fall tur med hela veckan, det var endast på måndagsmorgonen som det stod som spön i backen, och då var Janina på universitetet och hade prov och jag satt hemma i hennes rum och skrev på min hemtenta. Utöver det slapp vi faktiskt att bli blöta. Så sammanfattningsvis så var resan helt underbar, förutom att dess slut innebar att min termin började igen. Men det är härligt att känna att vänskapen är lika stark nu som förr trots att vi inte ses speciellt ofta. Tänk så jag önskar att de kunde flytta tillbaka till Sverige..

För att kolla in mina bilder från Grenoble, gå in på: http://www.pixbox.se/alb692927

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Äntligen! Hemtentan är inlämnad och klar och jag har redan fått besked om att resultatet blev VG! Kan knappt beskriva hur fantastiskt skönt det är att ha den avklarad! Den har skavt som en sticka i hälen i nästan två år, och nu kan jag lämna den bakom mig och gå vidare. Jag är i fas med mig själv och har inga poäng som ligger och släpar efter! YES!!!

Carpe Diem.

Joolz



Jul och Nyår i bilder

Bilder från mitt jullov i Nässjö och Nyårsafton i Borlänge finns nu att beskåda på:
http://www.pixbox.se/usr_show_id74815_page0_order1.html



Mycket nöje!

Joolz

Julen är över och 2008 har tagit vid

Tänk att två och en halv vecka kunde gå så snabbt! När jag anlände i Nässjö den 17:e december drog jag en lättnadens suck och tänkte något i stil med att guuuuud vilken lång semester jag har framför mig. Och nu sitter jag nere i Skåne igen. Tillbaka efter jul och nyårsledigt. Visserligen börjar inte min termin förrän den 21 januari. Men mycket ska hinnas med innan dess. Hemtenta ska skrivas. Det ska jobbas. En vecka i Frankrike ska avverkas. Sen drar det igång igen. I går när jag klev av tåget i Lund slog allt som en våg emot mig. Snart drar allt igång igen, all ångest, all press, all stress. I går kändes allt väldigt jobbigt. Jag frågade mig själv om jag verkligen pallar två terminer till. Jag vet faktiskt inte. Men jag tänker göra mitt bästa. Jag vet att jag borde sänka kraven på mig själv. Men jag vet inte hur. Jag vet att jag borde se det positivt och tänka att det BARA är två terminer kvar. Men just nu känns två terminer som en hel evighet. Jag försöker att intala mig själv att det snart är sommar och att det då blir ett avbrott med jobb i Nässjö igen.

Både jul och nyår har varit riktigt najs! Om jag orkar/hinner/vill kanske det kommer en liten sammanfattning någon dag. Eventuellt kommer även en sammanställning av året som gick.

Vinterkärlek

Joolz