Snart kommer en uppdatering, promise..

Hej allihopa!

Jag vet att det är ett bra tag sedan jag uppdaterade här nu, och ett tag till får ni faktiskt vänta. Jag tänkte att i helgen försöka att återge resan till Skottland och även uppdatera om lite annat. Men just nuär jag kind of in a rush, så jag tänkte att under tiden så kan ni få hålla till godo med min helt nybakade fotodagbok: http://www.fotodagbok.net/~Joolz

Have a nice day!

/Joolz

Helgen var nice!

Visst är det konstigt? När man har 1000 saker att göra så är man så enormt produktiv och då hinner man ofta med ytterligare lite mer än vad man hade tänkt sig från början, liksom av bara farten. Men när man är i den omvända situationen, som jag är i just nu, jag har inte så särskilt mycket för mig och kunde gott ha fått alla de där sakerna som man tänker ”det gör jag en dag då jag har gott om tid” gjorda. Men i stället gör jag ingenting! Fast det är ganska skönt det också, kan jag meddela. Fast som sagt inte så produktivt. Gissa om jag putsade fönstrena då häromdagen? Nej, just det, helt riktigt, jag har fortfarande persiennerna nerdragna för att ingen ska se hur smutsiga mina fönster är.. Jag har i alla fall börjat lite smått med hemtentan idag (vilket innebär att jag har bestämt mig för vilka frågor jag tänker svara på och sorterat ut användbara anteckningar). Nu känner jag mig åtminstone lite mer taggad för att få den där tentan gjord, det är faktiskt ett väldigt intressant ämne!

Jag tänkte här ge er en liten resumé av den mycket trevliga helgen som gick. Klockan 6 på lördagsmorgonen skuttade jag piggt och glatt upp ur sängen (läs släpade jag mig halvdöd ur sängen) och tog en timme senare tåget mot Lund, där jag sedan hittade tåget som skulle ta mig till Kalmar. Efter att nästan ha följt med tåget tillbaka mot Malmö igen (ja, jag erkänner jag var riktigt trött) så hittade jag Hanna där på perrongen. Så lägligt, att Hanna också hade tagit sig en tur till Kalmar, precis samma helg som jag skulle dit, inte illa planerat! =)
Jag fick äran att se Hannas charmiga lilla studentrum på 18 kvadrat. Fast å andra sidan är det ju ganska lyxigt, med tanke på att Alex och jag delade på 17 kvadrat!
   Vår plan för dagen var en tur till Öland. Och så blev det! Men vart skulle det bära av då? Uppåt till Borgholm eller neråt till Mörbylånga? Både Hanna och jag hade ju varit i Borgholm tidigare och tyckte att ”jamen Mörbylånga ser ut att vara ungefär en lika stor prick på kartan som Borgholm, vi måste testa något nytt!” Och så blev det! Vi blev dock varse att i Mörbylånga, där finns det inte så himla mycket.. Fast det som vi mest av allt behövde fanns där: god mat! Vi delade en gudomligt god pizza och tog oss sedan en liten promenad på någon marknad som hölls där i parken och sen lade vi oss i gräset precis invid havet och njöt av livet (synd att det blåste så mycket att vi fick använda våra handdukar som täcken bara). Innan hemfärden inhandlade vi gott marknadsgodis som vi smaskade i oss på vägen tillbaka mot Kalmar. Väl tillbaka i Hannas gulliga rum tog jag mig en tupplur, för att orka med kvällens kommande äventyr!
   Vi inledde lördagskvällen med grillning på en riktigt bra engångsgrill, fortsatte med en massa rödvin, sedan till uppfräschning, sminkning och ombyte inför kvällen, för att sedan rusa mot Vallen, där vi skulle dansa hela natten lång. Väl inne på Vallen kom vi genast på att vi var alldeles för tidiga, att det var på tok för lite folk där och att vi borde springa hem till Hanna en sväng igen och shotta och sjunga lite. Och så blev det. Det bästa med Hannas lilla rum är läget, 5 minuter från centrum! Tillbaka hos Hanna blev det tequila (som fick samma konsekvenser som vanligt, åtminstone för mig) och lite trevligt sjungande, sen tillbaka till Vallen igen. Nu hade det hunnit komma lite mer folk dit och det ena dansgolvet spelade riktigt bra musik. Efter ett tag var vi  dock ganska nöjda och gav oss av mot sängen i stället. Varför bäddar man inte innan man går ut? Det borde man göra... Det var MYCKET skönt att sova till nästan klockan tolv på söndagsmorgonen!
    Söndagen gick i lugnets tecken, och efter en god och välbehövlig frukost gjorde vi oss redo för beachen. Eller så mycket till beach var det egentligen inte, men en park intill havet! Jag kan meddela att det var väldigt kallt i vattnet, men inte är man någon badkruka inte! Summa summarum så var det en mycket trevlig helg med mycket skitsnack och hjärtliga skratt! Nästa gång gör vi väl Malmö? Snart, hoppas jag!

Annars har det inte hänt så mycket i veckan (konstigt, det är ju bara tisdag idag!). Jag jobbade hela dagen igår (som assistent) och jag fasar inför morgondagen, då jag måste åka in till Lund och jobba med telefonförsäljandet några timmar. Jag har fyra pass kvar att beta av, och det ska bli så himla skönt att slippa det sen!

Över till att återigen kommentera kommentaren på mitt senaste inlägg från min bror. På något sätt så känns det som om du har en kupp mot mig. Att skriva kommentarer längre än mina inlägg är kanske din strategi för att sakta men säkert utplåna min blogg för att i stället göra den till din egen på sikt? Ja, vad du än har för baktanke så är det alltid lika roligt att läsa dina kommentarer, de får mig ofta att skratta tills jag nästan börjar gråta!

Lev väl!

/ Joolz

Fy vad taskigt att luras så! Fast roligt var det!

Hahahahaaa, det var så roligt, jag måste skratta! Stackars Pontus, han anade inte det minsta att det var HAN (och mamma och Micke då) som skulle ut och resa och inte jag! I morse körde vi till Sturup, Pontus i tron om att det var jag som skulle åka till Skottland. Han tvingades ut ur bilen för att säga hej då till mig och då packar Micke ur deras väskor i bilen och Pontus fattar ingenting! Haaaahaaa! Det var så rooooligt att se hans min! Han blev nog i alla fall glatt överraskad över att för första gången få ut och flyga! Roligt var det i alla fall.

Mamma, Micke och Pontus har alltså varit här i några dagar. Varför går tiden alltid så fort när man har roligt? Det är så härligt att ha dem här att jag nästan känner att jag måste överväga att flytta tillbaka till Nässjö i framtiden, så jag kan ha dem nära. Men Nässjö? Uhh, känns inte så lockande, men man vet ju aldrig i framtiden..

Nu har jag alltså börjat jobba som personlig assistent och hittills trivs jag som fisken i vattnet! Det känns ju knappt som ett jobb att komma hem till honom och fixa och dona, laga middag, kolla på nyheterna, etc. Jag fattar inte att jag inte har tänkt på ett sånt jobb tidigare!

Nu över till en kommentar av en kommentar skriven av en trogen besökare av denna blogg. Min kära broder. Jag fick mig återigen ett gott skratt av att läsa hans kommentar. Jag hoppas att du fattar att det inte bara är jag som läser dina kommentarer, utan även alla andra besökare i bloggen.. Jag kan meddela att jag nu vet vart Open House ligger i Arlöv, och att ni var där borta och snurrade betyder ju att ni hade kört ganska fel. Men det är väl konstigt, alltid ordnar det sig på något sätt till slut! Och, ja, skåningar är nog inte så dryga, utan ganska så trevliga. Fast de pratar ju skånska, förstås..

I eftermiddag blir det ett kärt återseende med en klasskompis från högskolan. Jag träffade henne visserligen på Irland, men det måste ju finnas huuuur mycket skvaller som helst att bli uppdaterad om när man varit borta en hel termin! Förhoppningsvis kommer Tina också, även hon en klasskompis från MAH, men hon var i Australien under vårterminen, så hon har troligen också ett och annat att berätta! Jag måste säga att jag känner/har känt viss brist på socialt umgänge den här sommaren, kanske är det därför jag fick den där läskiga idén om att behöva flytta tillbaka till Nässjö och familjen. Ingen är ju här nere i Malmö nu i sommar, känns det som.. Alex är kvar i Storbritannien, Sara är uppe i Kristianstad över sommaren, den andra Sara är sjukt busy med jobb, Stina spenderar sommaren i Småland, Johan är som bäst på gång att flytta till Stockholm och Mark jobbar i Oslo. Praise the Lord att Catherine är hemma och kan underhålla mig i eftermiddag. Gött att Hanna och jag hittade en helg då vi båda kunde ta oss till Kalmar (nu på lördag-söndag), och ni kan bara föreställa er hur sjukt fantastiskt det ska bli att åka till Skottland och träffa Alex! My one and only Alex, tänk om man kunde ha henne här i en liten låda och ta fram henne lite då och då.. Skönt att du kommer hem snart!

Nej, nu ska jag gå och göra någon nytta tror jag! Putsa fönstrena? Nja, kanske. Kanske blir det en tupplur först.

See you soon!

/Joolz