Du borde köpa dig en tyrolerhatt..

"Ge mig ett glas vin så går det över, ge mig några glas till, det är allt jag behöver".

En ny favorit är given i min skivsamling. Hon är ung, hon är fräsch, hennes texter går rakt in i hjärtat och hennes röst stark och fräck, precis som hon själv. Jag pratar om SANNA CARLSTEDT. En riktig höjdare som jag varmt kan rekommendera. Jag såg henne live på Visfestivalen i Västervik i lördags och hon var dessutom en fantastisk liveartist! Hon bjöd på sig själv, underhöll och fick med sig hela publiken. You rock Sanna!

Onsdag - söndag tillbringade jag i Västervik tillsammans med min kära och ett annat blivande äkta par: Magnus och Lindha. Vi hyrde en "stuga" i Verkebäck, någon mil utanför Västervik. Tänk, sicken tur vi hade med vädret! I torsdags var det en sån där underbar, fantastiskt ljummen svensk sommarkväll och vi satt där på bänkarna och träsmaken tilltog alltmer, men vad gjorde väl det när artister som Stefan Andersson, CajsaStina Åkerström, Jack Vreeswijk, Lars Demian, Johan Johansson och Dan Viktor. Det var en oförglömlig kväll med stämning som inte går att beskriva.

I fredags tog vi en liten paus från festivalen och hittade på lite annat i stället. Till exempel så åkte vi till Söderköping och köpte glass. Söderköping ligger ungefär tio mil från Västervik, så ni kanske tror att vi är alldeles från vettet? Nej, det är nämligen så här, att i Söderköping ligger Smultronstället; en glassrestaurang. Där säljs endast glass och åter glass och man ska vara hungrig när man kommer dit! Glassarna kostar runt 100 kronor styck och glassen tillverkas på plats. Jag beställde in en "Casino" som innebar choklad, vanilj, wienernougat och dumleglass, chokladsås, grädde och kex. Mmmmmmmmums! Fast de sista skedarna var inte riktigt lika goda som de första, det blev väldigt sött där på slutet. Men gott var det! =)

På fredagskvällen grillade vi (Lindha och jag skötte grillen!!!) nere vid vattnet i Verkebäck och det var då som Julia råkade göra så att husnyckeln ramlade ner från bordet och ner genom en springa i trägolvet och plurrade i vattnet. Men det pratar vi inte mer om eftersom det löste sig så fint till sist, efter en liten expedition in under bryggan.

På fredagsnatten gav vi oss ut på äventyr. Mellan Västervik och Hultsfred går det en rälsbuss på smalspåret, som drivs av en ideell järnvägsförening. Gissa om Mattias och Magnus känner grabbarna där? Ja! Gissa om det var ont om personal på festivaltåget som gick från Västervik 01.30 på fredagsnatten? Ja! Gissa vem som ställde upp att tjänstgöra? Jo, vi! Mattias och Magnus sålde biljetter för glatta livet och jag och Lindha såg till att ingen smet på utan giltig biljett. Sedan agerade vi ordningsmän på färden mot Hultsfred och på vägen tillbaka hjälptes vi åt att städa ur vagnarna. Klockan 05.30 på lördagsmorgonen gick vi och la oss. Killarna kom i säng framemot 7. Behöver jag säga att frukosten på lördagen intogs klockan 15 på eftermiddagen?

På lördagen var det dags för festival igen, och på vägen till festival-området ösregnade det. Men som genom ett mirakel så skingrade molnen sig precis när vi hade ställt oss i kö och det blev strålande solsken! Mitt i alltihop hamnade vi en svensexa, en stackars kille utstyrslad i lederhosen och tyrolerhatt fick igång hela kön med sin lilla gitarr och vi sjöng för glatta livet: "Du borde köpa dig en tyrolerhatt, bara därför att, locka fram ett skratt. Du borde köpa dig en tyrolerhatt, för att få det lite glatt" Lalalalaaa! Haha, det var skön uppvärming inför viskvällen!

Denna kväll fick vi ännu bättre platser än på torsdagen, tredje raden satt vi på och det var helt perfekt. Denna kväll bjöd på både flipp och flopp. Två riktigt dåliga framträdanden, i form av Sebastian Sundblad, en seg och tråkig trubadur som trodde att han var Cornelis och malmöbandet Prunes, som sjöng på franska. Hallå, jag fattade inte ett enda ord och det är ju innehållet i texterna som gör visorna! Dock bjöds det även på några riktiga flippar under kvällen. Sanna Carlstedt, som jag nämnde i början av inlägget, var ju helt underbar! Göran Engman (som var med i Skärgårdsdoktorn!) gjorde Elvis helt fantastiskt bra, Stefan Ljungqvist (polisen i Strömstad) underhöll med mycket humor och glimten i ögat, Susanne Alfengren som med sina  otroligt vackra texter och mycket känsla  framkallade både en och två tårar i min ögonvrå. Slutligen blev det final med självaste Lasse Tennander, som FAKTISKT gjorde originalet "Ska vi gå hem till dig", du som trodde att det var Magnus Uggla får tänka om! ;-)

Efter några underbara dagar återstod nu bara en natt  i "spindel"-stugan och sen var det bara att bege sig hemåt igen. Men Mattias och jag fick ju i alla fall åka lite ångtåg på söndagen ;-)

Det finns maaaaaaassa uppladdade, nya bilder på min pixbox-sida!

http://www.pixbox.se/usr_show_id74815_page0_order1.html

Kärlek och harmoni

Joolz

En kort uppdatering

Tiden bara flyger förbi när man har skoj. En vecka av juli månad har redan gått och jag börjar få ångest, för snart börjar höstterminen. Jag försöker att förtränga det in i det sista.

Ohhhhh, så underbart det är att vara i Nässjö! Familj, vänner, ett fantastiskt jobb. Den enda som fattas för att det skulle vara totalt perfekt är Mattias. Och en och annan kär vän saknar jag ju med, speciellt dig A, det blir najs att ses på Öland om några veckor!  Jag vill att sommaren 2008 ska vara för evigt!

Nu mot tacokväll med några av mina söta jobbarkompisar och sen vidare mot Västervik och visfestivalen i morgon. Efter 12 dagar i sträck med jobb så ska det bli riktigt, riktigt najs med lite ledighet!

Kärlek!!!

Joolz