Om jag hade MC-körkort och en MC..

Ja, då skulle jag ha polerat lite på min MC så att den riktigt hade blänkt i solskenet. Sen skulle jag ha hoppat i mina slimmade MC-kläder och sett om möjligt ännu hetare ut än vanligt, tryckt ner hjälmen och på med solglasögonen och sen iväg. Fram, svisch, svisch, svisch över det skånska landskapet. Kanske skulle jag stanna någonstans längs med vägen, vid havet, ställa hojjen och sen ta en liten strandpromenad. Bara känna mig fri och njuta av det fina vädret.

Men eftersom jag varken har MC-körkort eller hoj, så sitter jag här i min lägenhet på tredje våningen med inglasad balkong, och drömmer om att en dag åtminstone kunna ha en egen uteplats, så man kan somna i solstolen i stället för i soffan framför TV:n. Vem vet, mer frisk luft kanske också hade kunnat bota denn nedrans huvudvärk!

So long!

Joolz

Wir Kinder vom Bahnhof Zoo

Till er alla som inte har läst boken "Wir Kinder vom Bahnhof Zoo" och som är duktiga på tyska: LÄS DEN! Wow asså, den berör verkligen, skildrar ett liv, hur illa det kan gå, och hur snabbt. När man en gång börjat ta droger, då går det bara utför, det kan jag då garantera. Mycket bra och tänkvärd bok, som jag tror att jag kommer att använda mig av i undervisningen när jag blir lärare!

Oj, oj, oj, så hektiskt maj månad kommer att bli! När första maj är här kommer jag att räkna ner dagarna, för sen när juni kommer, då vankas det SOMMAR, med ledighet, jobb, Nässjö och förhoppningsvis mycket annat skoj.

De ringde från jobb igår och undrade om jag kunde jobba lite extra dagar i maj. Och schysst som man är så sa jag ju ja. Eller jag menar, girig som jag är så sa jag ju ja.. Nej men det är väl lite både och.. 11 arbetspass blir det i maj, till skillnad mot 4-5 pass som jag normalt jobbar på en månad. Men det ger goa pengar i juni, och vilken är en students fattigaste månad om inte juni!? Men det är mycket på G i maj, så jag hoppas bara inte att dessa extra arbetspass gör så att jag inte hinner plugga tillräckligt, så att jag kuggar syntax/översättings-tentan.. Men det ska nog gå bra! Jag menar, det sociala livet kan man ju alltid minimera, och så blir det bara jobb ocb skola kvar. Och så lite annat kul också, så klart, som redan är inbokat. Längtar som en galning till SIESTA-festivalen i Hässleholm! =)

På tal om tenta. Äntligen fick jag tillbaka realia-tentan idag. Jihaaaaaa, jag fick VG (som i princip alla andra i klassen också fick) och jag kunde pusta ut (läs: nu kan jag helt radera alla fakta jag lärde mig om de tysktalande länderna ur mitt medvetande).

Jag har för mig att det var någor mer jag skulle säga. Men det har jag glömt nu.

Ha en wunderschön onsdagskväll med Grey's Anatomy, det ska jag ha!

Kramar i massor

Joolz

Adverbial: det snurrar i huvudet.

Helgen var greeeeeeeat! En fem timmar och tjugo minuter lång resa känns inte så himla mycket i gott sällskap! Min tanke var ju att sitta och läsa "Wir Kinder vom Bahnhof Zoo" hela vägen, men de första timmarna gick åt till att snacka skit med Becci i stället! Det är så himla underbart att prata engelska. Jag saknar det verkligen!

Framemot 19.30 i fredags passerade vi Nässjö med tåget, och tänka sig, där stod mormor och morfar på perrongen med köttbullemackor till oss! =) Det var mycket uppskattat!
Vid 22.40 anlände vi på Stockholm C. Där stod en styck Tobias (Mattias bror) och väntade på oss! Inte det minsta behövde jag tänka själv på vart vi skulle, vilket tåg vi skulle med eller hur man fixade biljetter. Allt var redan ordnat, det var bara att föja efter Tobias! Trötta kom vi fram till hans lägenhet i Nynäshamn och stupade genast i säng.

På lördagen strålade solen, men i vinden var det riktigt kyligt. Vi gladde oss dock åt att det åtminstone inte regnade! Vi hann med ett besök på Skansen (jag hade ingen aaaaaaaaaaning om att det var så stort!) där vi promenarade bland de gammalmodiga husen, kollade på uttrar, björnar (som producerade nya björnar ;-) och lite annat smått och gott.
Nästa anhalt blev Vasamuseet, som nog imponerade en del på Becci. Men visst är det lite förargligt; ett sådant stort skepp, och så hann det bara 1300 meter ut på havet!
Nöjda med dagen så begav vi oss mot Stockholm C, för att ta pendeln ut till Nynäshamn igen. Kvällen blev lagom lugn och mysig. Tobias lagade mat åt oss (ok, vi hjälpte till lite), vi käkade och tog ett glas vin, pratade om det svenska vs. det amerikanska livet.. Sen blev det filmtittande uppkrupna i Tobias otroligt bekväma soffa. Tyvärr somnade både jag och Becci in och missade slutet av filmen, men shit happens liksom! Det var ganska komiskt att Tobias kollade på hela filmen, eftersom det var en väldigt "tjejig" film..
Dödströtta lade vi oss för att sova, mmmmmmmmmmmm!

På söndagen hann vi med ett besök på slottet, en promenad i gamla stan och sen en guidad rundtur i Riksdagen. Efter det intog vi en god tacos-måltid innan det var dags att sätta sig på tåget tillbaka mot Malmö. Trötta men nöjda skiljdes jag och Becci åt när jag hoppade av i Lund. Nu har hon fått se vår vackra huvudstad också, så nu kan hon åka hem till USA och skryta! =)

Och idag var det back to school. Visst TYCKER jag verkligen att språk är helt fantastiskt att plugga, men idag satt jag verkligen och kände mig som ett levande frågetecken, och orkade inte riktigt anstränga mig för att verkligen förstå det som läraren pratade om. Det är inte så svårt egentligen, det där med alla adverbialen, men när hon rabblar ett efter ett och säger "det här är viktigt att tänka på" och "detta är bra att kunna" och "lär er det här utantill" och så lite enskilda fall och undantag här och där, då snurrade det till slut bara i huvudet på mig. Men jag var trött idag. Väldigt trött faktiskt. Alldeles för lite sömn har det blivit de senaste nätterna, men livet är hårt ibland.

Nej, nu gott folk måste jag gå och kolla på mitt inspelade Grey's Anatomy, så jag är uppdaterad inför onsdagens nya, fräscha program!  =)


Love and Peace

Joolz

Und jetzt: STOCKHOLM!

Ni kanske tycker att det är väldigt längesedan som jag uppdaterade min blogg? Det är det också. Men det HADE inte behövt vara SÅÅ längesedan, om inte bloggen hade levt sitt eget lilla liv! Jag skrev nämligen ett litet inlägg här i måndags, men jag insåg några dagar senare att det aldrig publicerades! Nåja, kontentan av det inlägget var ungefär att det där gick ju inte så bra. Alltså det där med att jag skulle bli bättre på att uppdatera min blogg mer regelbundet. Jag fattar inte vart tiden tar vääääägen, och sen har jag så mycket att skriva om så att jag struntar i att skriva i stället, eftersom det då skulle ta för lång tid att skriva ner allt, och så går och går och går tiden, och alla ni, mina trogna läsare, får sitta där hemma och otåligt vänta på en ny uppdatering..

I måndags ville jag också med mitt inlägg meddela att jag dagen därpå, alltså i tisdags, skulle åka till Tyskland för att shoppa, och att jag senare skulle återkomma med ett referat av resan, så här kommer det:
Annie hämtade mig med sin (hennes föräldrars) URläckra SAAB-kombi. Vi är båda morgonpigga, och denna dag var jag på extra hysteriskt humör, vilket påpekades av Annie både en och två gånger under dagen. När vi kommer fram till Bron, så tänker vi att vi bara ska glida igenom, eftersom att Annies pappa har ett s.k. Bropass, eftersom han reser så mycket i jobbet. Men vad händer? Jo, detta bropass, som så smidigt skulle släppa in oss på bron, FUNKAR INTE. Så det blir till att betala cash.
Annie tog oss sedan lugnt och harmoniskt genom hela Danmark. Jag satt mest på passagerarsätet och tog foton och distraherade Annie i henne utomordentliga körning! ;-) Framme i Rödby hittade vi en färja som tog oss till Puttgarden. Inte långt från Puttgarden finns det en liten by som heter Heiligenhafen. Tänka sig att denna lilla by kan vara ett sånt turistmål! Varför? Jo, just det, där ligger ju den danska butiken Calles, där man kan köpa billig sprit! Och det var precis vad vi gjorde!
Ett antal flaskor vin och whisky senare så hoppade vi återigen in i vår schyssta bil och styrde tillbaka mot Sverige. På färjan mot Rödby intog vi något så fantastiskt nyttigt som röde pölse och pommes!
Framemot 17-18 tiden var jag hemma på Rapsvägen igen, X antal flaskor vin, Martini, Cider, Alkoläsk och Öl rikare. Mycket trevlig resa som gav mersmak! På Tyskland alltså! Tur att det bär iväg till Berlin den 5 juni!  =)

Detta har verkligen varit/kommer att vara en riktigt fullspäckad vår! Inte en enda helg har/kommer att vara utan full aktivitet, och visst är det kul, men tiden liksom bara rinner ifrån en, och att slappa en hel helg kan jag inte ens stava till! Men det är ju kul samtidigt! Tiden går så himla fort att man knappt hinner med. Jag har snart läst en hel termin tyska, och jag börjar närma mig examen mer och mer. Okej, det är tre terminer kvar, men det känns verkligen som en väldigt kort tid!

Snart är det sommar. Men mycket ska jag hinna med innan dess! Först på shcemat står en Stockholms-resa, vilken kommer att gå av stapeln redan om några timmar! Det är inte helt fel att Becci och jag har hyrt in oss hos värlends bästa host (Mattias bror), som håller oss med sängar, frukost och guidning! Jag känner mig verkligen som en äkta turist i Stockholm, så det lugnar mina franska nerver väldigt mycket att vi har en personlig guide! Det ska bli riktigt trevligt att åka till Stockholm, jag åker ju inte dit så ofta. Än så länge har vi planerat ett besök på Skansen, kolla in slottet och Riksdagshuset och en promenad i Gamla Stan. Sen får vi se vad vi mer hinner med!

Innan sommaren ska jag även hinna med Champagnegaloppen på Östgöta Nation (30/4) samt valborgsmässofirande i äkta student-tappning på kvällen, jag ska på Siesta Festival i Hässleholm (24-26 maj), jag ska ta mig en tur till Århus, Danmark (31 maj-3 juni) och sedan resa till Berlin (5-8 juni)! Så det är mycket som händer nu, och allt är bara roliga saker att se fram emot, toppen! =)

Jag väntar mycket spänt på att få tilbaka realia-tentan! Det är tre veckor sedan jag skrev den och jag har inte fått tllbaka den än! Men vår lärare trodde att hon skulle ha rättat klart tills i morgon! *darrar*
Nu är det mest skönlitteraturläsning, översättning och tysk syntax som fyller mina vardagar. Men det är minsann inte fy skam! Jag har kommit underfund med att språk är det absolut roligaste man kan hålla på med! Jag önskar att jag kunde fortsätta att plugga språk för resten av livet!

Nej, gott folk, nu har ni fått er en uppdatering, och jag ska gå och packa det sista inför helgens resa. Jag önskar er en TREVLIG HELG!

Kram kram

Joolz

Jubelidiot!

En RIKTIG jubelidiot körde förbi mig idag när jag cyklade hem från bussen efter jobbet. Två små tjejer har tryckt på knappen vid övergångsstället, det har redan blivit rött för trafiken, och vad händer då? Jo, en jubelidiot till motorcyklist drar förbi i säkert 90 km/h (på 50-väg)! Jag blir så ARG! Det stod två små flickor där och skulle just gå över gatan! Vad tänkte han med (eller kanske hon)?! Sååå bråttom kan man väl ändå inte ha? Det är ju inte konstigt att folk dör i trafiken. Jag hade velat stanna den där motorcyklisten och säga honom/henne ett och annat, och gärna slå honom/henne på käften också! Så GÖR man bara inte!

Måste tillägna några rader (eller snarare nästan hela inlägget) i dagens blogg till fredagens äventyr! GUD vad KUL det var! Så sjuuuukt roligt var det längesen jag hade! Eller i och för sig så hade jag sjukt kul för två veckor sen på schlager-kvällen på Helsingkrona Nation också, men fredagskvällen slår nog till och med det!

Det började med god middag här hemma hos mig tillsammans med Annie och hennes trevliga väninna Emelie. Vi pratade om allt möjligt, både om vardagens små enkla saker och om livets mer invecklade mysterium. Vi skrattade massor, drack massor, och mot slutet, när jag hade rotat fram ett gammalt sånghäfte från Midsommar -06, så sjöng vi också massor!

En flaksa vin, ett glas martini och en stark drink senare blev det språngmarsch/cykeltur till stationen, för att hinna med tåget in till Lund. Smidigt med Pågatåget, för jag kunde ta med min cykel! =) Väl inne i Lund så tog vi en väldigt lång omväg (tror jag iaf, det var Emelie som visade vägen), men till slut så kom vi i alla fall fram till Blekingska Nationen! Och in kom vi! Vi hittade till baren, men tyvärr fick jag aldrig min pubmacka och alkoholfria drink som jag ville ha.. Ett glas vatten blev det till slut, och sen, SEN! Dåååå kom The Animal Five ut på scenen och det var dags att röja! "Nej här bak kan vi inte stå, kom igen nu, vi ställer oss längst fram vid scenen". Och det gjorde vi. Och vi röjde. Jag tror att det typ kan ha sett ut som att jag var hög eller nåt. Jag kände mig som om jag skulle kunnat vara det. Inte för att jag vet riktigt hur det känns, men jag kan tänka mig. Mina fötter bara rörde på sig, hela min kropp svingades fram och tillbaka, jag var glad, jag hade kul och det var underbart! The Animal Five har sån där skön pop/rock stil som är sjukt skönt att dansa till! Sångaren i bandet trodde nog att jag kunde alla texterna utantill eller nåt, för han gav mikrofonen till mig. Jag bara skrek jag, och det funkade ju det med! The Animal Five äääääälskade mig! Och vet ni vad? Framåt slutet av konserten hoppar sångaren ut i publiken, svettig och dan, och vad gör han? Jo, han ger mig en svettig, blöt puss på munnen! Det var en grabb som verkligen ville visa sitt största fan sin kärlek ;-)! Och Annie då? Jodå, hon fick t.o.m med sig ett minne hem. Gissa vad? Jo, sångarens svett-handduk! Haha, det var kul det!

Som sagt, kvällen var sjuuukt lyckad. Okej, lite galna var vi kanske. Okej, lite mindre kanske vi borde ha druckit. Men what the hell, det var värt det! Lite uttorkning och huvudvärk långt in på lördagseftermiddagen var ett billigt pris att betala för en sån helskön kväll! Nu längtar vi bara till Siesta-festivalen i Hässleholm i slutet av maj, för då kommer The Animal Five dit, och då ska vi rocka (igen)! Ja, du Henrik, du hade varit stolt över mig om du hade sett mig där längst framme vis scenen i fredags när jag head-bangade loss!

Nu ska det lagas middag och packas inför min stora, långa resa i morgon!

Puzz å kräm (hallon)

Joolz