Livet har sina goda stunder!

Ibland ska livet bara vara härligt. Ibland ska man bara "leva" ordentligt utan att grubbla, fundera, ha ångest, bara må bra helt enkelt. Om så bara för ett par timmar i taget. Jag tror att det bästa sättet för mig att fly vardagens grubbel och tristess är att omge mig med riktigt goda vänner. Vänner som tycker om mig för den jag är, som lyssnar på det jag säger, bryr sig om mitt välbefinnande. Vänner som jag är beredd att göra detsamma för. Personer som verkligen får mig att må bra, som jag kan vara mig själv med, där jag kan slappna av till 100%. Sånt umgänge ger mig verkligen energi! Jag blir alldeles fylld av livslust och hopp för framtiden och för hela mänskligheten faktiskt! Det finns så många underbara människor, och jag är bara så tacksam att några av dem faktiskt är mina vänner! Man ska välja sina vänner med omsorg, och endast umgås med dem som GER en massa energi, inte dem som TAR av den. Det jag egentligen vill säga är att jag och min sambo fick äran att ha två underbara människor hemma på middag i fredags, och det var verkligen super-najs! God mat, lite vin, lite martini, lite kaffe, lite kaka, men framför allt en massa prat och en massa hjärtliga skratt. Tack Sara och Henke för att ni förgyllde vår fredagskväll och att jag med lätthet orkade jobba resten av helgen!

Usch, nu vill jag verkligen ha jul! Och det är ju faktiskt inte så långt kvar. Men de knappt tre veckorna som är kvar av terminen är väldigt hektiska och proppfyllda, och då måste jag verkligen ha en massa ork och lust och motivation, och det är det jag känner att jag inte har. Usch, detta mörker och detta regn gör nästan fysiskt ont i mig, jag HATAR det. Men bara tre veckor, tre veckor, tre veckor, tre veckor, sen packar jag väskan och far till Nässjö för att spendera tid med nära och kära. Samla energi och motivation inför sista året på utbildningen. Och fram tills det är dags att bege sig till Nässjö så ska det ju hinna hända en hel del kul! På fredag bär det av till Göteborg för NIGHTWISH-konsert och sen fortsätter helgen hos kusin Sara i Kullavik och avslutas antagligen med ett besök hos lilla farmor. Helgen efter det kommer familjen hit och årets Jul på Tivoli i Köpenhamn ska avverkas. Hääääärliga tider! Och efter det är det bara en tenta och en munta kvar och så lite julfika/julklappsbyte med folk här nere, sen en sista jobbarhelg, sen är det JUUUUUUUUUUL! *längtar*

Vill bara säga till alla mina vänner att ni är underbara, härliga, fantastiska och att JAG ÄLSKAR ER!

Joolz

Livet rullar på..

Ja, vad ska man säga? Äta, jobba, sova, dö.. Känner att livet liksom bara rullar på, av bara farten, och jag hänger mest bara med för att jag måste. Jag börjar mer och mer känna att nutiden bara är en transportsträcka, för att i sinom tid komma fram till något annat. Jag börjar bli lite trött på det. Fast jag försöker samtidigt att njuta av det så mycket som möjligt. Jag vill mer än något annat vara KLAR med min utbildning nu, men samtidigt så vet jag innerst inne att det i många sammanhang är en lyx att vara student. Att kunna disponera hela dagen som man själv vill. Ta en morgonpromenad, sen äta en härlig, god frukost, tvätta på förmiddagen. Plugga lite grann. Fixa klart tvätten. Fixa lite mat och ta en paus framför TV:n. Återgå till datorn och pluggandet några timmar på kvällen. Som jag har gjort idag. Problemet är bara att vissa dagar så har man helt enkelt ingen motivation eller energi till att plugga. Och det är ju knappast någon som tvingar en, eller ser till att saker och ting blir gjorda. Mellan 5-10 timmars föreläsning i veckan har jag på universitetet, resterande 30 timmar ska jag plugga själv. Hua! Men det har ju gått bra hittills i alla fall. Jag fick ju nästan en chock när jag såg mitt resultat på grammatik-tentan. Jag kan inte för mitt liv förstå hur jag kunde få VG på den, med tanke på att det inte ens kändes speciellt bra efter att jag hade skrivit den. Det kändes inte dåligt heller, men sådär lite lagom. Märkligt. Men jag är glad att det är avklarat i alla fall! Nu ska vi bara hålla tummarna för att min uppsats-handledare godkänner min uppsats också. Hon är totalt hopplös, petar i allt och tycker att jag ska ändra här och där och hit och dit. Varför kan jag inte bara få vara stolt över att ha skrivit 5 sidor text på tyska om ett intressant ämne, utan att hon ska gå in och peta i en massa saker och be mig att använda formuleringar som jag aldrig i mitt liv själv hade kunnat formulera!? Det känns nästan som om hon kunde skrivit den själv i stället, om hon ändå ska ändra allt. Självklart vill jag ändra grammatiska fel och så, så att det blir rätt ändelser och sånt, men om det är lite för talspråkligt ibland gör väl inget? Det är jäkligt svårt att skriva på fackspråk när man inte har en aning om hur det ser ut. Jaja, det får lösa sig. Utöver uppsatsen (som är inlämnad) så är det bara översättningen och litteratur och kulturhistorian kvar. Översättningen är det som jag oroar mig för, men det är bara till att göra sitt bästa..

Frisk och pigg som en nötkärna är jag i alla fall igen. Nu kunde solen få visa sig snart också så kanske humöret kunde höja sig ett snäpp eller två!

Ha re! Joolz

Den som skrattar bäst skrattar sist..

Där fick jag så jag teg. Jag har skrutit så mycket om mitt starka immunförsvar: "Jaaaaag blir då aaaaldrig sjuk, jag som sover tillräckligt, motionerar och äter nyttigt". Tji fick jag minsann! Igår vaknade jag med halsont och tänkte: "äsch, lite ont i halsen är inte så farligt, det går nog över på en dag eller två". Men i morse när jag vaknade så insåg  jag att allt inte stod rätt till. Svettas oh frysa på samma gång bådar inte gott. Halsen kändes svullen som bara den, huvudet värkte, och ja, i princip hela kroppen värkte. Usch för feber, man orkar ju liksom inte göra något alls.. Hoppas att det går över snabbt bara, för jag har varken tid/ork/lust att vara sjuk. Idag skulle jag egentligen ha läst Friedrich Schillers klassiska verk "Maria Stuart", från år 1800, men jag pallar helt enkelt inte. Det enda jag har pallat med idag har varit att sova. Om en stund kommer  Annie  hit och pysslar om mig. Så glad att hon finns och alltid ställer upp! Fattar inte varför Mattias är bortrest just nu när jag behöver honom som bäst. Jag vet att jag blir otroligt självömkande när jag är sjuk, men ändå.. Hade Mattias vart hemma hade han fått fixa te till mig, jag hade sluppit ta mig ur sängen för att gå ut i köket och hämta vatten och piller. osv. Men jag överlever nog ändå, det tror jag allt.

Det har hänt ganska så mycket sen sist, så klart. För två helger sen så var ju min lilla älsklingsHanna här och förgyllde min tillvaro. Det var mycket kärlek, vin, vattenpipa, hets, god mat och livskvalitet rent allmänt. Men vill ni läsa om det mer i detalj så kan ni kolla in http://madamebutterfly.blogg.se
Som sagt så är jag numera med vattenpipa. *Trumvirvel*  Välkommen till världen KARL-OSKAR! En liten, men söt, vattenpipa har jag investerat i. Tyvärr är han än så länge använd endast en gång, men det ska nog bli mer framöver.

I tisdags hade jag tenta. Just nu sitter jag som på nålar för att jag vill veta hur det gick! Det var grammatik och riktigt svårt! Det kändes inte som att det blev en total katastrof, men som sagt så var det väldigt svårt. Det kan ha gått vägen, men det kan också ha gått åt skogen. Förhoppningsvis så får jag veta resultatet framåt slutet av veckan.

Annars är det som vanligt, mycket plugg, en del träning, lite jobb, så mycket socialt liv som jag hinner. Det känns som att tiden bara rusar förbi och snart är det faktiskt jul. Och då är det ju tur att man redan har börjat inhandla julklapparna. Om en vecka bär det av till Ullared för att försöka införskaffa ännu lite fler sådana.

Nej, nu ska jag väl återgå till att ligga och slappa i sängen.

Joolz