Det är INTE okej!

Ibland blir jag upprörd! Jag vet att det egentligen inte tjänar något till, men jag blir det ändå. I fredags slog det till och blev kallt i Skåne, och små vita partiklar i form av snö föll ner från himlen och lade sig på marken. Kylan höll i sig även till lördagen, men har man bemödat sig med att skotta/sanda/salta? Svar: NEJ! Så, vad händer? Jo, på lördagseftermiddagen går temperaturen över till plus och det blir tö. Sen blir det kväll. Vad händer? Jo, det fryser på och blir kallt igen. Och vad leder det till? JO, att slasket blir till IS. Det är alltså ren isgata ute och vad innebär det? Jo, att det blir halt som f*n. Kylan håller i sig in under söndagen och vad händer då? JO, Julia ska ta morgonpromenad och tänker i sin enfald att cykel/gångbanan mellan Arlöv och Åkarp, där hon brukar morgonpromenera, måste väl ändå vara saltad eller i varje fall sandad, så mycket människor som rör sig där varje dag. Men gissa VAD?! Julia fick promenera på isbelagda cykel/gångbanor hela vägen och var nära att drutta på näsan ett antal gånger. Men det är väl en sak. Julia, hon är ung och stark och ramlar hon så kan hon bara resa på sig och fortsätta sin promenad, kanske med ett eller annat blåmärke, men det kan man ju överleva. Men hur är det för de gamla? De gamla som inte har någon bil och som måste gå till Coop för att smöret har tagit slut, och dessutom behöver lite frisk luft. Vad ska DE ta sig till? När de ligger där, på isgatan, med en bruten lårbenshals. DÅ kan kommunen hålla sig för skratt. Nog hade det varit mer ekonomiskt, och definitivt åsamkat mindre smärta och oro, att salta i förebyggande syfte? Jag undrar jag vad politikerna tänker med. Inte längre än näsan räcker i alla fall. Jag förstår varför jag inte är politiker..

Joolz

Nej, jag ÄR inte gravid!

Alltså, nu är det dags! Nu är det dags på RIKTIGT att jag tar tag i mitt liv. Tre gånger, TRE gånger det senaste halvåret har någon frågat/trott att jag är gravid! Och hallå, liksom, hur långt gången måste man vara för att det faktiskt ska synas att man är gravid? Åtminstone sådär en tre, fyra, fem månader! Folk tror att jag jag ska föda barn om några månader?! Okej, jag vet att jag har ett antal kilon som jag behöver bli av med, men är det verkligen såååå illa? Ja, tydligen.

Om jag hade haft lite annorlunda fördelning av de här extra kilona, om de hade suttit på bröst, lår, rumpa och höfter i stället så hade ingen behövt missta sig.. Synd bara att jag är skapt som en karl och har värsta ölmagen (som dock inte består av öl, utan snarare av smågodis). Det är INTE OKEJ för en tjej att ha ölmage. Är man kille är det ju lite lättare. Då går det ju liksom inte att missta sig, där kan det ju inte vara annat än fett det är tal om.

Jag tror i och för sig också att dessa missförstånd delvis skulle kunna bero på modet som har varit det senaste året, med toppar och tunikor som är skurna under bysten, typiskt mamma-kläds-mässigt. Men jag vet inte. Det enda jag vet är att det är dags att ta i med hårdhanskarna, men inte främst för att folk tror att jag är med barn, utan mer för att jag om ett halvår ska stå brud, och då vill jag vara (känna mig) finare, snyggare, hetare och mer nöjd med mig själv än någonsin!

Så Friskis och Svettis, here I come, och en gång för alla: nej, jag ÄR inte gravid.

Joolz

En dag utan E-ämnen - är det möjligt!?

Som  många av er läsare där ute vet så är jag väldigt intresserad av kost, näringslära, kropp, hälsa och livsstil. T.ex så blev jag av en rad olika skäl vegetarian i somras. Jag vet precis hur, vad och när man ska äta för att må optimalt (även om jag har den dåliga ovanan att inte leva som jag lär - godis är gott!) och nu har ett nytt faktum börjat snurra i min skalle: de så kallade E-ämnena. Alltså kemiska, onaturliga tillsatser som finns i mängder av livsmedel som vi stoppar i oss varje dag (värt att notera är att inte alla E-ämnen är konstgjorda, som t.ex E 162, som är röd färg som är gjord på rödbetor). Jag tror inte att vi alla gånger reflekterar över vad det egentligen är vi stoppar i oss. Men fatta vad svårt det är! Jag gick och handlade och tänkte okej, inga E-ämnen! Men när man börjar granska innehållsförteckningar så blir man lite chockad. Vart och vartannat livsmedel innehåller E-ämnen! Hallå, varför innehåller en buljongtärning färgämne? FÄRGÄMNE?! Det är ju helt sjukt. Jag kom under min shoppingrunda fram till att: 1) Helfabrikat går bort. 2) Halvfabrikat går nästan bort. 3) Håll dig till naturliga produkter! Grönsaker, frukt, ägg, smör, mjölk, alla sådana produkter som inte har processerats i fabrik. 4) Välj ekologiskt! Men jag tror faktiskt att jag fortfarande inte har lyckats ha en helt E-fri dag. Jag tänkte en dag att yes, jag klarade det! Men så insåg jag att mjukosten jag hade på frukostknäckan innehöll E 339 och E452 (smältsalter), så där gick det i stöpet.. Men en dag ska jag lyckas! Och då återkommer jag med en fullständig rapport om allt jag ätit - för att ge er lite tips och idéer mot ett E-friare liv!

Kärlek

Joolz