Resumé av veckan som gick.

På något sätt har vi nog börjat komma in i någon slags vardag här i Woolwich. Man åker till skolan, kommer hem, handlar, lagar mat, städar och tvättar. Men det blir ändå inte vardag på samma sätt som hemma, för här är allt så annorlunda. På något sätt så är det mer spännande att gå och handla här, en större utmaning att laga sin mat, och att städa är inte ens jobbigt och tråkigt! (det kanske i och för sig beror på att vi delar en yta på cirka 20 kvadratmeter) Skolan är också så annorlunda, man vet aldrig vad som väntar en när man kommer dit. Jag tror det är det som gör att det är så spännande att leva här, allting är så oförutsägbart, man vet aldrig vad som kommer att hända nästa dag, det är det  som gör det så spännande, så roligt. Men en dag kommer ju den dagen då man måste åka hem igen, och då kommer man ju återvända till sin vanliga vardag igen, och bara ha minnena kvar. Den här erfarenheten ger en så mycket perspektiv på tillvaron, och visst är det ett äventyr att vara här, men samtidigt så inser man vad man har därhemma, vilket bra land Sverige egentligen är att leva i och så vidare.

 

Under veckan som gick hände det en hel del, så här kommer en kort resumé:

 

Måndag: Tro det eller ej, men Alex och jag pluggade faktiskt som idioter hela dagen, för att läsa alla kompendier till dagen därpå, då våra foldrar i kursen Education Studies skulle bedömas av en annan student, och Peter, vår koordinator, hade sagt till oss att det ”skulle finnas bevis för att vi hade läst allt material”. Så hela måndagen spenderades med att läsa, läsa, läsa.

 

Tisdag: Sista tisdagen som vi gick i skolan! Från och med denna veckan går vi bara i skolan på onsdagar! Jag vet det låter helt slött, och det är nog ganska så slött också, men vi har rätt så mycket uppgifter att arbeta med hemma, så det förklarar nog att vi inte har så mycket i skolan. Vi hade vår sista föreläsning i Education Studies, vår sista lektion i musik, som ägnades åt att sjunga, och sedan vårt sista seminarium i Education Studies, med vår kära seminarieledare Doug. Våra foldrar blev godkända, by the way, vi var troligen de ENDA som hade läst alla kompendier..

 

Onsdag: Onsdagen såg ut precis som vanligt, med skolan från 9-17. Först på morgonen hade vi Art Specialists, där vi gjorde djur av gammalt skräp, min dinosaurie blev mycket fin, kan jag säga! Det gjorde oss lite nervösa att vi fick så väldigt mycket Directed Studies (hemarbete) tills nästa gång, konst är svårt! En av uppgifterna var att måla ett porträtt, lätt liksom! Inte! Men jag måste säga att vi har ganska roligt på våra bildlektioner! På onsdagseftermiddagen kom veckans höjdpunkt vad gäller skolan: Children’s literature! Vi har nu pratat om och analyserat bilderböcker i ett par veckor, och nu inser man vilken komplex värld bilderböckerna är! Vartenda streck, varenda färgkombination är noga genomtänkt i förväg, ingenting är lämnat till slumpen. I den kursen är själva uppgiften att skriva en barnbok och producera den. Nu är jag så inne på bilderböcker att jag nästan känner att jag har lust att göra en sådan. Men jag vet inte, det kommer att ta åtskilliga timmar att måla alla bilder, så jag tror ändå att jag kommer att hålla fast vid min idé att skriva en novell.

 

Torsdag: På torsdagarna måste vi åka hela vägen in till skolan för att gå på ett möte som sällan vara längre än 45 minuter. Vecka tolv har Greenwich University ett utlandsutbyte med olika institutioner i Europa. Jag, Alex, Sarah och två tjejer från Greenwich Uni bildar tillsammans The Holland Group. Vi ska alltså åka till Holland den veckan, vi ska bo hemma hos studenter som pluggar på universitetet där, vi ska få besöka universitetet och även några skolor där, för att kunna jämföra med vårt eget skolsystem. Det blir förhoppningsvis en del turistande med, vi ska vara på ett ställe som heter Leiden, i närheten av Rotterdam, som i sin tur inte ligger så långt ifrån Amsterdam, så vi hoppas på att kunna få göra en dagsutflykt dit! På torsdagarna träffas alla grupperna och då är det meningen att man ska diskutera vad man ska göra med de studenterna som vi kommer att få ta hand om, som kommer till Greenwich University från den institutionen som vi ska åka till. Vi känner dock att vi redan är ganska klara med vår planering, så det är därför det känns lite onödigt att åka in till skolan varje torsdag för att vara där i mindre än en timma.. Men vi tycker att det ska bli himla spännande att få åka iväg!

Som ni säkert redan har förstått, så är torsdagskvällarna girls’ night out! Den  här veckan var det danskan Heidis tur att laga mat, hon bjöd på kyckling, ris, grönsaker och currysås. Det var riktigt gott, trots att curry inte riktigt är min favorit. Som vanligt förfestades det i mitt och Alex rum, och båda amerikanskorna var mycket duktiga, inte en enda droppe kvar i deras vodkaflaskor, minsann! De är helt galna, de är ju inte vana att få köpa alkohol och gå ut på krogen, därför kan de inte alltid riktigt sluta i tid. Särskilt Sarah då, som älskar att ”get waaaasted! ;-) Vi gick till vårt kära gamla Wheterspoons, hann med en drink innan de stängde, och sen vidare till puben rakt över gatan, Earl of Chatham, som har öppet till klockan två. Sarah pallade inte riktigt trycket, utan Kevin (en engelsk kille hon dejtar) fick följa henne hem. Vi andra fortsatte att roa oss, dansa och umgås! Klockan två fick vi snällt gå  därifrån, eftersom de stängde, för att gå direkt till bussen för att hämta Mark, en arbetskamrat till mig från Sverige, och hans vän Ewan, som skulle spendera helgen i London. Mark skulle på en jobbintervju i Thamesmead, som ligger väldigt nära Woolwich. De bodde här på International House i fyra nätter, och jag vet inte riktigt om de kunde fatta att vi faktiskt bor här på heltid. Sen var det faktiskt dags att gå hem och sova, för klockan hade blivit tre!

 

Fredag: På fredagen tog vi det mycket lugnt, jag sov till klockan ett, och sen hann jag bara äta frukost och handla lite, sen var det kväll igen. Vi tog bussen in till London och träffade Mark och Ewan på en mysig pub, åt middag, pratade och hade trevligt. Sen drog vi oss ganska så snart tillbaka hem, för morgondagen skulle bringa nya äventyr! Mark och Ewan bjöd med oss till Twickenham, där det skulle spelas rugby mellan England och Wales, ett riktigt derby med andra ord! Vi hade naturligtvis inga biljetter, men vi skulle ändå åka dit och känna av atmosfären utanför stadion!

 

Lördag: Att ta sig till Twickenham med buss hade tagit oss över tre timmar, så det var uteslutet. Vi fick snällt köpa Travelcards, så vi skulle kunna åka tåg och DLR. Anledningen till att vi helst vill kunna ta oss med buss överallt är att vi ändå har weekly buspasses. Det finns flera anledningar till att vi åker buss i stället för tåg. För det första så är det mycket billigare. För det andra så går det inga tåg dit vi går i skolan, utan då är det bara buss som gäller.

I Twickenham var det helt sjukt mycket folk! Jag hade inte riktigt fattat innan att rugby är så populärt  här, men jag vet bättre nu! Utanför stadion fanns det åtskilliga öltält, matställen och storbildstv. Vi drack öl och kände av atmosfären. Ja, det var riktigt häftigt! Vi, och alla engelsmän! Det var kul att göra en sådan grej, eftersom det är inget en vanlig turist hade kommit på att göra, på något sätt fick vi liksom uppleva den engelska kulturen inifrån. Vi bestämde oss för att heja på England, vi har ju liksom aldrig vart i Wales. Vi fick den engelska flaggan målad på våra kinder, och sen tog vi en massa roliga kort. När det drog sig mot matchstart blev det alldeles tomt utanför stadion. Var vi de enda som inte hade några biljetter? Vi drog oss in mot andra delen av stan, där alla pubar låg. Nejdå, mycket riktigt så var pubarna smockfulla med alla de som inte fått tag på biljetter. Vi tryckte oss in i massan och kollade på matchen. Rugby verkar vara en ganska simpel sport, jag menar inte så mycket teknik, mest puckla på. Men det var faktiskt ganska underhållande att titta på! När vi insåg att England skulle vinna drog vi oss mot tåget, eftersom vi befarade kaos efter matchens slut, vi ville gärna ha sittplatser på tåget. Dagen var lyckad, men vi var ganska trötta när vi kom hem!

 

Söndag: Sovmorgon igen! Jag fattar det inte, hemma i Sverige brukar jag inte sova så länge om mornarna, men här tycks jag kunna sova hur länge som helst! Jag antar att luften här är annorlunda, och att alla nya intryck tar på ens krafter. Igår, söndag, kände Alex och jag att vi ville shoppa, vi var bara så sugna på det! Det finns en underbar affär här i Woolwich, Primark heter den, där allting är jättebilligt! Och snyggt, kan tilläggas! Så vi shoppade, oj, oj, oj! Varje gång efter att jag har shoppat lovar jag mig själv att jag ska leva jättefattigt de närmsta veckorna och inte göra av med några pengar alls. Undrar hur det kommer gå den här gången.. Jag spenderade i alla fall ungefär 500 svenska kronor, och håll i er nu, för här kommer listan på vad jag fick för pengarna (mamma håll för ögonen): ett par svarta mjukisbyxor, en svart topp, ett svart och vit randigt linne, randig långärmad tröja, en pyjamas, en morgonrock i satin, en bh, två par (heta!) trosor och ett fempack trosor, plus ett paket med söta hårsnoddar till systerdotter Samantha. Man måste väl få bli lite populär sen när man kommer hem, massa presenter är ju en självklarhet! Söndagskvällen bestod av lite matlagning, sen en sväng till den lokala puben, ganska lugnt, helt enkelt.

 

Måndag: Ja, och vad har måndagen har att erbjuda? Mitt mål är att läsa ut min bok, plus att jag måste göra mina directed studies i art. Sen har jag ett antal uppgifter att göra, i olika kurser. Det är ganska långt kvar till inlämningsdatum, med det skadar ju inte att vara ute i god tid! Det kommer två nya tjejer hit till International House idag, som också ingår i The Peter Gregory group, de ska alltså också plugga på Greenwich University. Hoppas att de är trevliga, och att de kan lära oss lite portugisiska! =) See ya later friends! Lots a luv!

 


Kommentarer
Postat av: Ikko

Shit vilket tempo! *imponerad*

Men låter roligt iaf och det är det viktigaste. Tror du sover mycket för att du har mycket att ta in med, med allt nytt. Sov för du behöver det. Energi är viktigt och när du kommer hem i sommar ska vi ju ta igen missad tid, ;-)
kramar

2006-02-06 @ 17:51:11
Postat av: Henrik för fan!!!

Hej för helvete! Läget annars? Det låter som att det är ganska bra ändå! Det verkar vara någon slags suparresa du har åkt på. Att gå ut och supa sig full på kvällarna är ett beteende som jag på intet sätt förespråkar! Tvärtom är jag nästan site sugen på att förbjuda det, men vad fan. Alltid lär du dig något. Bara en liten sak angående språket denna gång. Du borde krydda din text med lite mer svordomar! Det är jag säker på att lärare har sagt åt dig innan, det blir lite mer levande då!

Jag vet inte hur mycket du hör av morsan med bihang, men de åker skidor och det är snöigt och kallt nåt så in i helvete (fast tvärtom, det är ju tydligen ganska varmt just i helvetet). Jag fick ett brev från Samantha idag, som hon hade skrivit själv. Det är nästan lite pinsamt att hon redan har bättre handstil än jag själv. Kanske har du också fått ett? Om du inte har det så betyder det väl helt enkelt att hon gillar mig mycket bättre än dig.

Det är härligt att du intresserar dig för lite brittisk idrott! Ett annat tips är snooker, som är sjukligt roligt att titta på. Kanske är det roligt att spela det också, men jag vet inte då jag aldrig har testat. Kolla upp om någon världssnooker spelas nära dig och titta på det, jag lovar dig att du inte kommer ångra dig. Förmodligen är det verkligen jättedyrt, men skit samma. På tal om idrott, vad tyckte ni om Super Bowl? Bra match och så, i alla fall andra halvlek, men domarna sabbade det mycket för stackars Seattle. Eller? Det kanske bara är min åsikt.

Jag försår inte riktigt det här med att åka utomlands i studiesyfte. Håller du inte på med det just nu? Med tanke på alla de heroinister som vi har talat om så är väl i och för sig Holland nästa steg. Omedvetet har du säkert styrt det så, det är dags att vidga dina vyer ytterligare. Det är så man ska göra i livet. Det är onödigt att bli gammal och ångra att man inte gjorde en massa saker. Då är det bättre att bli gammal och tokångra alla sjukligt dumma saker man hittade på när man var ung.

De "typiska" engelska slutfraserna börjar ta slut. Som tur är har jag i alla fall minst en till för idag! Ha det bra och ta väl hand om dig!

See ya in hell, Fuckface!

Postat av: Dad

Hej alla barn. Så trevligt att ni umgås och skriver rara saker till varandra. Det är sådant som gör gamla föräldrar glada. Lovar att framföra en anpassad version till farmor.
Puss o kram
Lenny

2006-02-07 @ 20:49:47
Postat av: Erika

Wolff är inte slemmig!! *morrar* ;-) men inte så het heller som han var innan.

för att få vara med måste man vara vip (ngt du är) samt i sverige. fast å andra sidan eftersom du inte gillar wolff hade du iaf inte fått vara med!! ;-)

kramar

2006-02-22 @ 14:58:59
Postat av: Silasmerete

Hi, how did you have the time to update you web site if you are so busy as your picture in your home page ? Good luck for your interesting links pages.

2010-04-27 @ 07:28:10
URL: http://silasmerete.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback