Vi startar i 120, sen ökar vi..

Helgen var helt FANTASTISK! Att umgås med sina sköna vänner så många timmar i sträck blev mot alla odds en mycket angenäm upplevelse! Tack vare att alla vägrade att bege sig till Växjö redan på fredagskvällen så möttes vi alla på stan på lördagsförmiddagen i stället, fräsha, pigga, utvilade och på gott humör.
   Först ut på dagordningen stod det: gruppshopping. Själv så spenderade jag knappt en enda krona på shopping, men några av de andra brudarna hittade både jeans, tröjor och annat skoj. Jag insåg sakta men säkert att jag troligen har blivit kvitt mitt galna shoppingberoende! Jag MÅSTE inte shoppa, bara för att jag går på stan. Häftigt! Jag antar att den fattiga sommaren lärde mig att leva på minimum, och nu  när det finns en liten chans att se pengarna växa på sparkontot så har jag i stället gått och blivit snål..
   Shoppingen gick fram på dagen över till lunchande. Och här måste jag få framföra min stora besvikelse till värdinnan, som faktiskt bor i stan. Hon hade inte koll på vad det fanns för mysiga ställen, så självklart tog vi första bästa matställe vi hittade när vi kom på att vi var hungriga, vilket vi för sent insåg var en ganska så tråkig sylta.. Men i gott sällskap tar man sig igenom allt, och med lite räksallad/bakad potatis i våra magar så var vi redo att göra staden farlig igen! Shoppingen fortsatte sakta men säkert, men snart blev tanterna keffesugna. Och DÅ hittade vi faktiskt ett riktigt mysigt café, där koffeinabstinensen kunde stillas med en cappucino.
   När vi var klara med staden så tog vi en buss fullsmockad med studenter ut till Anna-Lenas lägenhet. Och det var inte så konstigt att bussen var packad med studenter, Anna-Lena bodde ju på campus! Campus i Växjö är nästan lite läskigt, det är som ett eget litet samhälle, med högskolan, studentlägenheter, bibliotek, gym och mataffärer inom räckhåll, beläget en bit utanför Växjö city. "Ibland åker jag inte in till stan på flera veckor." (citat Anna-Lena) Läskigt! Men campus var mycket fint och trevligt, och området såg ut att växa ännu mer.
   Väl hemma i Anna-Lenas mysiga student-etta tog vi tanter igen oss lite efter vår hårda dag på stan. Vissa tonade håret, andra ställde upp som intervjuoffer åt en blivande journalist. Tiden går ju så fort när man har roligt, så någon tupplur hanns inte med, tyvärr..
   Fram på kvällen tog vi oss en liten tur hem till en annan quinna som också bosatt sig på campus i Växjö, nämligen Vickan. En snabbvisit fick räcka, och sen vidare till Ica, så colamissbrukarna Ikko och Lang kunde införskaffa sig några liter brun, kolsyrad vätska.
   Väl hemma hos A-L igen var det dags att sätta igång med matlagningen. Tacos stod på menyn, och det kan ju aldrig bli fel! Mat i stora lass, och precis lagom tills middagen var serverad så dök efterlängtade Nässjö-bor upp och förgyllde tillvaron ytterligare; Magnus och Erika.
   Middagen fortlöpte hysteriskt, jag tror inte att jag har skrattat så mycket på väldigt länge! Denna Vickan, hon är för härlig! För att citera Hanna: "Hon börjar i 120 och ökar sedan." Stark mat kräver mycket dricka, så klart! Ett och annat glas rött slank väl ner, men till visorna krävs det vassare grejor än så. Jag var vis nog att avböja tequilan, men baja rosa är ju gott som godis, så det fick det bli!
   När man bor i ett hus som innehåller en massa små lägenheter där det bor studenter, så är det en och annan fest en lördagskväll, kan jag intyga. Och det är ju roligt att socialisera sig med grannarna! Så det gjorde vi (jag). Och jag får väl ändå sammanfatta det som så att A-L har mycket trevliga grannar!
   Så klart så ska det gås ut på krogen när man har festat hemma, och så blev det även denna kväll. Praktiskt nog låg puben/klubben 5 minuters promenad från A-Ls lägenhet, så det var bara att rusa dit. Jag stod oavbrutet på dansgolvet och shakade loss, det var längesen. Lite bättre musik kunde de ju ha spelat, när vi önskade svensk schlager så spelade de BWO.. Men man har ju aldrig roligare än vad man gör sig, som det brukar heta!
   Efter en lång dag och ett par timmar på dansgolvet blir man trött. Behändigt avstånd hem till A-L gjorde att det var nära till sängen. Och vem somnade först ikväll? Rätt svar: Julia. Som alltid. Men om man lägger sig ner och blundar när man är trött, så är det väl naturligt att man somnar?!
   Pigga som lärkor vaknade vi alla upp på söndagen och började dagen med att förtära chips och ostbågar. Mums till frukost! Långt om länge kom vi ur sängarna och fick i oss riktig frukost. Några av tanterna lämnade lägret tidigt, medan resten av gänget tog en skön promenad ute i friska luften, och passade även på att ta en tur till Teleborgs slott, som låg i en vacker grön park. Det slottet fick en dam en gång som bröllopsgåva, år 1900. Jag hade också kunnat tänka mig ett slott som bröllopspresent. I stället kan man nu hyra slottet för att ha sin egen bröllopsfest där, och man kan även natta över för en rimlig summa..*drömmer mig bort* Jag lovar, vi skickar inbjudningkort när det blir dags!

Helgen var som tidigare sagts FANTASTISK, även om man inte direkt var utvilad på måndagen sen. Fler såna här härliga helger borde man ha under året, för det är bland annat sånt som gör livet värt att leva!

Puss och kram till er alla som var med, det var super!

/Joolz

Kommentarer
Postat av: Ängeln

Tant-Julia! ;-)

2006-10-11 @ 22:04:46
Postat av: Hanna

Klockren beskrivning...mina favoriter är fortfarande middagen och när vi var ute ;)

2006-10-11 @ 22:22:01
Postat av: Boutalias

Hi, I have been here for several times now and thought to sign your guestbook. Very nice! Keep up the good work...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback